StoryEditor

Nafotila LGBTI komunitu: Namiesto toho, aby sa politici zastávali menšín, robia medzi ľuďmi rozbroje

Dominika Pacigová10.07.2021., 18:00h
Nepáči sa jej, že niektorí politici broja proti homosexuálom. Tvrdí, že namiesto toho, aby sa zastávali menšín, robia medzi ľuďmi rozbroje.
Lajkuj Brainee.sk na

Portrétna a dokumentárna fotografka Dorota Holubová má na konte viacero významných ocenení. Pracuje vo fotoateliéri Holubník, kde fotí portréty, a popritom sa venuje rôznym fotografickým a dokumentárnym projektom, ktoré sú zamerané na komunity ľudí a zákulisie umeleckého života. 

Istý čas dokonca bývala s tými, ktoré sa vzopreli násilníkom, aby citlivo zachytila tému násilia páchaného na ženách. Približne pred polrokom predstavila fotosériu LGBTI párov a rodín žijúcich na Slovensku. Pracovala aj na téme pokrytectva katolíckej cirkvi, no v dôsledku pandémie ju musela stopnúť.

Prezidentka na výstave 

Dorota Holubová tesne pred Vianocami minulého roka predstavila portrétnu sériu s názvom Neskrývaná láska. Jedným z jej cieľov bolo zvýšiť toleranciu verejnosti voči LGBTI komunite. 

Fotografie zachytávajú lásku párov rovnakého pohlavia a dopĺňajú ich osobné príbehy. Prišla si ich pozrieť aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Každý túži po láske a po tom, aby mohol žiť v uznaní, slobodne a dôstojne,“ uviedla hlava štátu na Instagrame. 

Prístup, ktorý sa jej nepáči 

Získanie umeleckého grantu na takýto projekt si vyžaduje veľa úsilia. „Venujem sa témam, ktoré sú možno pre homofóbnu komisiu kontroverzné,“ skonštatovala vo videorozhovore s tým, že umelecké granty z finančného rozpočtu Slovenského štátu zatiaľ nedostala.

Dorote sa nepáči, ako niektorí politici broja proti homosexuálom. „Namiesto toho, aby sa zastávali menšín, si z toho robia politickú kampaň a vytvárajú rozbroje medzi ľuďmi,“ dodala. 

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 00:25