Unsplash/Timothy Dykes
StoryEditor

Konečne je to čierne na bielom. Ak sa chce muž vyhnúť rakovine, mal by ejakulovať, tvrdí štúdia

red31.07.2021., 12:00h
Ejakulácia je podľa štúdie amerických vedcov cestou k dobrému zdraviu mužov.
Lajkuj Brainee.sk na

Veda opäť raz dokázala, že ejakulácia je pre mužské zdravie prospešná. Tentokrát to však vedci sformulovali do úplne exaktnej podoby. Ak chcú byť muži zdraví a vyhnúť sa rakovine semenníka, mali by vyvrcholiť aspoň 21-krát do mesiaca. Ak tak učinia, šanca dostať zákernú chorobu sa zníži až o tretinu. Štúdiu realizovala Harvardská Univerzita.

Ejakuláciou k zdraviu

Testované osoby boli požiadané o vyplnenie troch dotazníkov o frekvencii ejakulácie v rokoch 1992 až 2010. Výsledky ukazujú, že tí, ktorí častejšie ejakulovali počas dospelosti, zaznamenali dramatické zníženie miery rakoviny prostaty.

„Vo veľkej americkej štúdii sme hodnotili, či frekvencia ejakulácie počas dospelosti súvisí s rizikom rakoviny prostaty. Zistili sme, že u mužov vykazujúcich dospelosti vyššiu mieru ejakulácie je pravdepodobnosť, že budú následne diagnostikovaní s rakovinou prostaty nižšia ako u mužov, ktorí vykazujú nižšiu mieru,“ tvrdia autori štúdie. Tieto zistenia  podľa vedcov poskytujú ďalšie dôkazy o prospešnej úlohe častejšej ejakulácie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 07:40