Freepik/asier_relampagoestudio
StoryEditor

Tiché, ale smrteľné. Známy doktor vysvetľuje, že skutočne smradľavé prdy ti môžu spôsobiť slepotu

kam26.01.2022., 14:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Existuje jasný dôvod, prečo sa prdy nazývajú tiché, ale smrteľné. Podľa jedného lekára môžu skutočne páchnuce prdy teoreticky spôsobiť človeku oslepnutie, píše portál LadBible

Tajomstvo prdov

Doktor Anthony Youn, populárny holistický plastický chirurg z amerického Michiganu, reagoval na TikTok-u na komentár niekoho, kto tvrdil, že po prdnutí na tri minúty totálne oslepol. Ukázalo sa, že pre údajnú stratu zraku komentujúceho mohol byť dôvod a lekár bol pripravený vysvetliť vedu skrývajúcu sa za týmto javom.

Celé video, kde situáciu vysvetľuje, si môžeš pozrieť nižšie:

@tonyyounmd Reply to @no.heart.kid.06 Explaining how a fart can make him go blind? Theoretically... #fart #learnontiktok #toot #flatulence #blind ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Ako sa zdá, slepota po prdnutí si je extrémne raritná, nie však nereálna. „Hoci je to veľmi nepravdepodobné, no ak je plyn, ktorý z teba vychádza, extrémne štipľavý, môže obsahovať veľké množstvo sírovodíka,” začína svoje vysvetľovanie Youn.

Na vine je krvný tlak

„Štúdie ukazujú, že sírovodík je veľmi účinný pri znižovaní krvného tlaku. Ak zníži krvný tlak do centrálnej sietnicovej tepny, váš tichý, ale smrtiaci prd by ti teoreticky mohol spôsobiť slepotu. Takže buďte opatrní, ak vo vani robíte veľa bublín!”

​Video okamžite nazbieralo milióny videí, a zatiaľ čo niektorí ľudia boli z odhalenia šokovaní, iní až tak prekvapení neboli. Jeden z nich komentoval: „Bol som pri ľuďoch, ktorí pustili plyn a skoro som sa povracal, určite som dostal závrat... takže oslepnutie od niekoho iného vidím tiež ako možnosť.”

Pozor na iné komplikácie

Prdy však môžu priniesť aj mnohé ďalšie problémy. Nie je to tak dávno, čo sme ti priniesli článok o televíznej hviezdičke, ktorá predávala svoje vlastné prdy a za jediný týždeň zarobila 70-tisíc dolárov. Len pred niekoľkými dňami bola nútená so svojim biznisom skončiť, pretože ju museli hospitalizovať so symptómami „srdcového infarktu“.

Televízna hviezdička predáva svoje vlastné prdy. Za jediný týždeň sa takto obohatila o 70-tisíc dolárov (ilu) Televízna hviezdička predáva svoje vlastné prdy. Za jediný týždeň sa takto obohatila o 70-tisíc dolárov (ilu) Instagram.com/stepankamatto

​Znepokojení lekári vykonali krvné testy a elektrokardiogram, no neskôr hviezde šou 90 Day Fiancé povedali, že symptómy boli v skutočnosti spôsobené nadmernou plynatosťou z jej častej stravy fazule, vajec a banánových proteínových koktailov.

O svojej návšteve v nemocnici povedala: „Nepovedala som svojim lekárom o prdení v nádobách, ale povedala som im o svojej strave. Bolo jasné, že to, čo som zažila, nebola mŕtvica alebo srdcový infarkt, ale veľmi intenzívne bolesti spôsobené plynom,“ prezradila.

„Dostal som radu, aby som zmenil svoj jedálniček a užíval lieky na potlačenie plynatosti, čo v podstate ukončilo moje podnikanie,“ dodala. Dávaj si preto poriadny pozor na svoju plynatosť a dvakrát si rozmysli, či to, ako sa k nej staviaš, nemôže ohroziť tvoj život.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 03:54