Reuters
StoryEditor

Rúška nevyhadzuj. Budeme ich nosiť ešte niekoľko rokov, najmä v zime, tvrdí renomovaný virológ

TASR22.11.2021., 14:38h
Rúška sa ti ešte zídu. Tak rýchlo sa ich nezbavíš.
Lajkuj Brainee.sk na

Ochranné rúška bude potrebné nosiť ešte niekoľko rokov, najmä však počas zimných mesiacov. Uviedol to virológ Peter Piot, ktorý je poradcom Európskej komisie pre boj s pandémiou koronavírusu. Jeho slová citovala v pondelok tlačová agentúra Belga.  

Ešte si ich nechaj 

Renomovaný belgicko-britský odborník v nedeľňajšom rozhovore pre flámsku verejnoprávnu televíziu VRT upozornil, že ochranné rúška ešte netreba vyhadzovať „do koša“, pretože ich bude potrebné nosiť - najmä počas zimy - ešte tri až päť rokov. 

„Situácia sa však časom zlepší vďaka očkovaniu a kolektívnej disciplíne,“ vyjadril nádej Piot. Zároveň podporil zámer belgickej federálnej vlády zaviesť povinné očkovanie proti ochoreniu covid-19 pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. 

​Vládny návrh zákona má za cieľ zaistiť čo najvyššiu zaočkovanosť lekárov a zdravotných sestier. Tí, ktorí sa do 1. apríla 2022 nestihnú zaočkovať, buď prídu o prácu, alebo im bude pozastavená licencia na výkon povolania. 

Peter Piot je riaditeľom prestížnej Londýnskej školy hygieny a tropickej medicíny, vedecké renomé získal vďaka výskumu eboly a AIDS. V minulosti pôsobil na dôležitých postoch v rámci OSN a WHO. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 20:54