biznis, notebook, tabletDreamstime
StoryEditor

Takýto tablet sa hodí do každej domácnosti. Tu sú hlavné dôvody

Alžbeta Harry Gavendová05.04.2021., 16:33h
Drahé a kvalitné tablety majú svoju cieľovú skupinu. Občas však môžete prižmúriť oko a pozrieť sa po lacnejších kúskoch.
Lajkuj Brainee.sk na

Prečo by ste mali túžiť po lacnejšom a menej výkonnom tablete? Nuž, každý, komu to rozpočet dovolí, siahne radšej po niečom výkonnom a kvalitnom. Je to, samozrejme, rozumné rozhodnutie a nebudeme vás od neho odhovárať. Ak potrebujete na tablete pracovať a vykonávať náročné úlohy, potom je to správna voľba. Kvalita vydrží viac.

Ak však máte rodinu alebo žijete vo viacčlennej domácnosti, jeden lacný tablet “na všetko” by ste mohli predsa len zvážiť, píše portál Android Authority. Tu je niekoľko dôvodov:

Pokúšali ste sa už niekedy variť podľa receptu zo stránok kuchárskych webov? Potom viete, ako často ste potrebovali ťukať do tabletu rukami od múky alebo iných surovín. Úprimne, oveľa viac by vás mrzelo správať sa takto neúctivo k drahému zariadeniu.

Lacnejší tablet môže byť tiež vhodnou voľbou do garáže či do dielne. Nie vždy ho chytáme do perfektne čistých rúk. Iste, v tomto prípade je vhodné aj používanie obalu či ochranného skla. Avšak zmysel zostáva. Tento tablet tu môže žiť svoj život a nemusíte ho stále nosiť pri sebe či naspäť do bytu a domu.

Ďalším dôvodom, pre ktorý si zaobstarať lacnejší tablet je, ak ho využívate vy či vaše deti pri výrobe rôznych “produktov”, hračiek, skrátka rôznych vecí podľa návodov z YouTubu. Často to môže súvisieť s plastelínou, vodovými farbami či lepidlom. Bude vás menej bolieť srdce pri pohľade na zafŕkaný tablet.

​Tablet je ľahko prenosný a v istom zmysle praktickejší na prezeranie bežného obsahu ako notebook. Ak svojím deťom nechcete dávať svoj smartfón na pozeranie rozprávok, lacnejší tablet je opäť primeranou voľbou. Ak ho ufúľajú, bolí to menej.

Jeden erárny tablet je “multimediálnym centrom rodiny”. Raz ho máte v rukách vy, potom iní členovia. Je tak aj väčšia šanca, že sa ho niekomu pošťastí prasknúť, rozbiť alebo mu spôsobiť inú menšiu ujmu. Bez problémov sa s tým žije ďalej.

To, že lacný tablet nemá najnadupanejší fotoaparát na svete vám môže byť ukradnuté. Použijete totiž len občas jeho predný fotoaparát na videohovor so starými rodičmi. Zadný fotoaparát máte pritom možno ešte stále zalepený od plastelíny.

Na lacnom tablete za všestranným účelom sa tiež nebudete starať o jemné rozlíšenie obrazovky či technológiu displeja. Programy ako Máša a medveď naozaj znesú aj lacnejšie LCDčko.

V akej cenovej hladine sa pohybovať?

Na záver dodávame už len pár postrehov. Nezabúdajte, že dnes viete už aj za 250 eur zohnať slušné zariadenie. Kým špička stojí aj dvoj- a trojnásobok, v cene do 300 eur viete získať už naozaj dobrý tablet.

Naopak, neodporúčame obzerať sa po tých najlacnejších kúskoch. Môžete mať šťastie a tablet za 100 eur vám čosi vydrží, ale je tu stále veľký risk, že sa vám bude spomaľovať, sekať a podobne.

Dobrou voľbou však môže byť tiež kvalitnejšie zariadenie z druhej ruky, prípadne tablet so zľavou kvôli praskline na zadnej strane v rohu. Stačí ho dať do obalu a položiť na kuchynskú linku.

Máte aj vy v domácnosti takýto spoločný tablet? Ako ste postupovali pri výbere? Dajte nám vedieť v komentári.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/recenzie, menuAlias = recenzie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 06:22