Twitter/Ian Zelbo
StoryEditor

Nové rendre ukazujú, ako by mohol vyzerať iPhone 13. Hovorí sa o 1 TB verzii aj väčšej batérii

Miroslav Kamody06.06.2021., 12:21h
Predstavenie novej generácie mobilnej vlajkovej lode je síce vzdialené ešte niekoľko mesiacov, nové rendery ukazujú, akým smerom by sa mohol Apple po hardvérovej stránke vybrať.
Lajkuj Brainee.sk na

Okolo nového iPhone 13 je ešte stále ticho, pomaly sa však začína šuškať o detailoch. Podľa únikov už vieme, že nový smartfón by mal byť dostupný v tmavej čiernej farbe a obsahovať bude nový A15 Bionic či 120Hz Always-on displej. 

Aby toho nebolo málo, všetky modely iPhone 13 by mali obsahovať obľúbený LiDAR skener, ktorý dokáže vytvoriť 3D sken okolia. Práve z tohto dôvodu sa zmení rozložene fotoaparátov na zadnej strane zariadenia.

To ukazujú aj rendery od Iana Zelba, ktorý pri ich tvorbe vychádzal zo všetkých doteraz zverejnených informácií. Zatiaľ čo iPhone 12 mal fotoaparáty usporiadané vertikálne, nová generácia ich bude mať diagonálne. To súvisí práve s LiDAR skenerom a samozrejme aj s vizuálnym rozlíšením nového modelu od svojich predchodcov. 

Twitter/Ian Zelbo

​Okrem toho by zariadenia s označením Pro a Pro Max mali byť dostupné s úložiskom o veľkosti 1 TB. To poteší hlavne tých, ktorý svoj iPhone využívajú hlavne na fotografovanie a nahrávanie videí. 

Zmenou prejde aj predný výrez, ktorý je síce stále pomerne veľký, no vďaka zmenšeniu veľkosti senzorov TrueDepth predsa len dizajnéri našli spôsob, ako ho zúžiť. Pre niekoho však bude prekvapením, že nový iPhone bude hrubší, a to konkrétne o 0,26 milimetra. Nie je to veľa, no detailisti to určite pocítia. 

Úniky potvrdzujú aj informáciu, ktorá je pre všetkých azda najzásadnejšia - iPhone 13 by mal prísť s väčšou kapacitou batérie.

Twitter/Ian Zelbo

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/mobily, menuAlias = mobily, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:58