Odhalili, v ktorom roku by sa mohol jeep plávajúci pod vodou stať realitou (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Džíp ktorý jazdí pod vodou? Výrobcovia priznali, v ktorom roku by mohol byť realitou

Radka Rosenbergová17.07.2021., 16:02h
Budú autá, ktoré dokážu plávať aj pod vodou v ďalších rokoch úplnou samozrejmosťou?
Lajkuj Brainee.sk na

Na nedávnej prezentácii elektronického vozidla spoločnosti Stellantis, materskej spoločnosti spoločnosti Jeep, predvádzali model Wrangler, ktorý bol úplne ponorený pod vodou. Spoločnosť sa snaží o to, aby v budúcnosti boli autá, čo jazdia aj pod vodou, úplnou samozrejmosťou.

Zatiaľ čo zábery boli vytvorené počítačom, generálny riaditeľ Jeepu Christian Meunier verí, že také scény by sa jedného dňa mohli stať realitou. Do takýchto elektronických vozidiel chcú investovať zhruba 35,5 miliárd dolárov, uvádza portál ladbible.com.

Pretože elektromobily nevyžadujú výfuky, teoreticky by mali byť schopné existovať aj pod vodou - pokiaľ je ich vybavenie zapečatené. Takýto Jeep by mohol byť funkčný už od roku 2030. Zatiaľ je len v testovacej fáze. Navyše poskytuje množstvo funkcií. Jednou z nich je aj polohovateľné sedadlo, pričom auto jazdí samo, takže cez strešné okno môžeš sledovať všetko, čo sa nachádza pod hladinou. 

Podľa denníka The Detroit News uvádza Jeep aj nové technológie očakávané do roku 2025, medzi ktoré patrí napríklad biometrické rozpoznávanie tváre na odomknutie vozidla, dynamický tlak v pneumatikách pre terénne dobrodružstvá, viacúčelový port či schopnosť prepojiť vozidlo s dronom a množstvo ďalších funkcií.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:34