YouTube/Pinkfong Baby Shark - Kids' Songs & Stories, Justin Bieber, Unsplash/Rachit Tank
StoryEditor

YouTube skryl pri všetkých videách dislike. Pripomeň si s nami tie úplne najnenávidenejšie

Miroslav Kamody12.11.2021., 13:00h
Baby Shark či Baby od Justina Biebera. YouTube ruší počty pri dislike buttone, a preto sme si pre teba na rozlúčku pripravili nie najhejtovanejšie videá.
Lajkuj Brainee.sk na

Pred pár hodinami prišla platforma YouTube s pomerne prekvapivým vyhlásením o zrišení zobrazovania počtu označení Nepáči sa mi to pod videami. Spoločnosť, ktorá patrí do portfólia Google si je podľa svojich slov vedomá toho, že niektorí ľudia používali počty na rozhodovanie o sledovaní, no mala pocit, že tajné počty by pomohli komunite ako celku.

Noví a menší tvorcovia sú častejšie zacielení hejterskými kampaňami, uviedol YouTube a test toto obťažovanie znížil. Tento krok teoreticky vytvorí „inkluzívny a rešpektujúci“ priestor, kde majú tvorcovia videí väčšiu šancu uspieť a cítiť sa bezpečne, píše web Engadget.

​YouTube totiž už v minulosti experimentoval so skrývaním tlačidla dislike. Postupne ho však teraz začína zavádzať celoplošne. V čase písania tohto článku sa dislike button v slovenskej verzii ešte nachádza, čoskoro však dôjde k zmene.

Aby sme boli presní, tlačidlo bude stále existovať (a ovplyvní tvoje odporúčania) a tvorcovua budú stále vidieť ich počet – iba ako bežný divák neuvidíš konkrétne čísla. Aby sme si ale pripomenuli tie najnenávidenejšie z nenávidených, máme pre teba rebríček videí s najväčším počtom dislikeov v histórii YouTube:

5. Johny Johny Yes Papa (11,5 milióna označení Nepáči sa mi to)

4. Justin Bieber - Baby (12,4 milióna označení Nepáči sa mi to)

3. Sadak 2 Trailer (13,6 milióna označení Nepáči sa mi to)

2. Baby Shark Dance (14,4 milióna označení Nepáči sa mi to)

1. YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind (19,6 milióna označení Nepáči sa mi to)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/aplikacie, menuAlias = aplikacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 06:39