StoryEditor

Nezvestná Madeleine podľa polície možno stále žije

04.07.2013, 19:52
Autor:
TASRTASR

Britská polícia začala vlastné vyšetrovanie zmiznutia malej Madeleine McCannovej a chce vypátrať 38 "záujmových osôb", ktoré sú v prípade podozrivé. Informovali o tom dnes britskí detektívi s tým, že majú nové podnety a tipy.

Tlačové agentúry AP a Reuters citovali detektívov, podľa ktorých je možné, že Madeleine stále žije. Dievčatko pred šiestimi rokmi zmizlo ako trojročné z portugalského letoviska.

Londýnska metropolitná polícia, nazývaná aj Scotland Yard, informovala, že 12 z 38 záujmových osôb sú Briti a zvyšok pochádza z rôznych európskych krajín. Polícia dodala, že spolupracuje s vládami po celom kontinente, aby zistila viac faktov.

McCannová zmizla z izby prázdninového domu v letovisku Praia da Luz v portugalskej oblasti Algarve 3. mája 2007, len niekoľko dní pred svojimi štvrtými narodeninami. Jej rodiča boli v tom čase s priateľmi na večeri v neďalekej reštaurácii. Prípad vyvolal obrovský záujem médií a po dievčatku sa viedlo celosvetové pátranie.

Hlavný detektív Andy Redwood dnes vyhlásil, že polícia "stále verí v možnosť, že Madeleine je nažive".

Rodičia dievčatka boli štyri mesiace po zmiznutí Madeleine označení portugalskou políciou za hlavných podozrivých, avšak v roku 2008 ich zbavili podozrení a portugalský prokurátor neskôr uzavrel prípad pre nedostatok dôkazov.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 17:22