StoryEditor

Krátke správy

18.11.2004, 23:00

Prezident SR Ivan Gašparovič a jeho poľský kolega Aleksander Kwašniewski sa včera vo Varšave zhodli na tom, že keby Slovensko a Poľsko stiahli svojich vojakov z Iraku, znamenalo by to destabilizáciu v regióne. Obaja sa tiež zhodli na tom, že slovensko-poľské vzťahy sú síce na veľmi dobrej úrovni, avšak stále majú rezervy, o ktorých odstránenie by sa obe krajiny mali snažiť. (TASR, SITA)
Svoju budúcu kandidatúru na post amerického prezident nevylučuje bývalá hollywoodska hviezda a súčasný kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger. Uviedol to v rozhovore pre televíziu CNN. (ČTK)
Taliansky prezident Carlo Azeglio Ciampi včera vymenoval do funkcie ministra zahraničných vecí vicepremiéra Gianfranca Finiho. (TASR)
Iránska vláda dementovala tvrdenia iránskej opozičnej skupiny, týkajúce sa údajných jadrových aktivít v tajných zariadeniach na periférii Teheránu a slová ministra zahraničných vecí USA, že Irán stále vyvíja jadrové zbrane. (TASR, ČTK)
Rovníková Guinea potvrdila, že vzniesla formálne obvinenie voči synovi bývalej britskej premiérky Margaret Tchatcherovej, podozrivému z účasti na pokuse o štátny prevrat. (TASR)
Administratíva amerického prezidenta Georgea W. Busha v rámci obnoveného úsilia o dosiahnutie mieru na Blízkom východe plánuje poskytnúť palestínskej správe 20 miliónov dolárov vo forme priamej pomoci. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
01. máj 2024 12:08