StoryEditor

Sledujte už dnes elitu módneho sveta v priamom prenose

07.05.2012, 11:31
Slávnostný večer Met Gala venovaný móde sa bude vysielať po internete.

Chcete vidieť Annu Wintour, obávanú šéfredaktorku amerického Vogue, alebo uznávanú návrhárku Miuccia Prada na slávnosti Met Gala, jednom z najväčších módnych podujatí organizovanom Metropolitným múzeom umenia v New Yorku? Potom si stačí dnes zapnúť počítač. Vôbec prvýkrát sa totiž akcia bude prenášať po internete.

Charitatívny večer Met Gala v Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku, ktorý tradične každoročne organizuje tamojší Kostýmový inštitút, je módnou udalosťou sezóny. Stretnú sa na ňom všetci, ktorí vo svete módy niečo znamenajú. Ostatní sa mohli vždy uspokojiť len s fotografiami z červeného koberca.

Tento rok ale organizátori dali prvýkrát šancu aj všetkým „obyčajným smrteľníkom“. Metropolitné múzeum v spolupráci s Vogue.com a Amazon.com bude vysielať priamy prenos z Met Gala na internete.

Vlani bola akcia Met Gala venovaná otvoreniu retrospektívy predčasne zosnulého návrhára Alexandra McQueena s názvom Savage Beauty. Aj tento rok sa slávnostný večer koná pri príležitosti otvorenia výstavy. Tentoraz pôjde o expozíciu s názvom Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations (Schiaparelli a Prada: neuskutočniteľné rozhovory). Tá je venovaná práci dvoch významných návrhárok - Elsy Schiaparelli, ktorá vniesla do módy v 30. rokoch prvky surrealizmu, a Miuccia Prada, kreatívnej riaditeľky značky Prada.

Priamy prenos začne dnes o 18:30 newyorského času, teda pol hodiny po polnoci nášho času. Prenos pobeží na stránkach Vogue.com aj na stránkach múzea metmuseum.org.

ihned.cz

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 09:53