StoryEditor

Hobit Frodo z Pána prsteňov oslavuje tridsiatku (video)

28.01.2011, 13:36
Autor:
čtkčtk
Americký herec Elijah Wood sa celosvetovo preslávil ako Frodo z filmovej trilógie Pán prsteňov, vo filme sa však uplatnil už v detskom veku.

Americký herec Elijah Wood sa celosvetovo preslávil ako Frodo z filmovej trilógie Pán prsteňov, vo filme sa však uplatnil už v detskom veku. Po prvý raz sa vo filme objavil ako osemročný, keď získal malú rolu v snímke Návrat do budúcnosti II. Neskôr sa vypracoval a stala sa z neho uznávaná detská hviezda, ktorá zažiarila v množstve filmov napríklad po boku Richarda Gera, Melanie Griffith, Mela Gibsona, Macaulayho Culkina i Bruca Willisa.
Dnes oslavuje Elijah Wood 30. narodeniny. Po úspechu Tolkienovej trilógie Pán prsteňov získal Wood nielen celosvetovú popularitu, ale i celý rad filmových úloh, často však skôr priemernej kvality. Neskôr si už viac vyberal a objavil sa v niekoľkých nízkorozpočtových či nezávislých filmoch. Jeden z nich, režijný debut amerického herca Lieva Schreibera Všetko je osvetlené, nakrúcal v Česku. Pri tej príležitosti bol v roku 2004 i hosťom karlovarského filmového festivalu. Napriek množstvu nových úloh a snahe vymaniť sa z filmovej škatuľky zostane herec mladistvého vzhľadu pre milióny divákov navždy hobitom Frodom. Nakoniec sám sa s ním pred rokmi úplne stotožnil: „Nielenže Froda hrám. Ja som Frodo. Milujem dobré jedlo, rád leňoším, som malý a rovnako ako hobit žasnem nad týmto svetom,“ uviedol 168 centimetrov vysoký herec v roku 2002.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 21:43