StoryEditor

Chyba skrytá 23 rokov. Zásadný omyl v Simpsonovcoch si nevšimli ani najvernejší fanúšikovia

11.09.2018, 11:16
Producent Simpsonovcov upozornil na podozrivý obraz na stene .

Matt Selman, producent populárneho seriálu Simpsonovci, zverejnil na svojom Twitteri chybu v časovej postupnosti zo šiestej série. Zaujímavé je, že zjavný prešľap si doteraz nevšimla ani fanúšikovská základňa seriálu, uvádzajú Lidovky.

Chybu si všimol až producent

Na chybu zareagoval aj hlavný producent seriálu Al Jean. Trinásta epizóda šiestej série nazvaná A s Maggie sú tri (And Maggie Makes Three) rozpráva príbeh o tom, ako manželia Simpsonovci čakali svojho najmladšieho potomka.

Podstatnou časťou dielu je aj scéna, v ktorej Marge na gauči v obývacej izbe oznamuje Homerovi, že čaká malú Maggie. Na stene za Marge pritom visí zarámovaná fotka Maggie, dieťaťa, ktoré sa ešte ani nenarodilo.

Tweet rýchlo nabral na popularite a vyvolal obnovenú vlnu záujmu o hľadanie chýb v populárnom seriáli. "Fíha," odpovedala na Selmanov príspevok Herečka Yeardley Smithová, hlas Lízy Simpsonovej.

"Dúfam, že si šťastný, pretože sme kvôli tebe práve vyhodili sedemnásť ľudí," zažartoval producent seriálu Al Jean. Na túto chybu v časovej kontinuite upozornil producent seriálu Matt Selman.

Najzaujímavejšie na celej veci je to, že si takúto výraznú a do očí bijúcu chybu nevšimla zapálená fanúšikovská základňa Simpsonovcov. Tá pritom zostavuje celé zoznamy rôznych chýb, ktoré sa v Simpsonovcoch počas ich vysielania objavili.

Najznámejším a najvýraznejším príkladom porušovania časovej kontinuity v seriáli je jednoducho to, že postavy v priebehu sérií nestarnú. To aj napriek tomu, že sa v seriáli už oslavovalo niekoľko narodenín a sú v ňom mnohé pohľady do minulosti (flashbacky), ktoré môžu zobrazovať napríklad ako Homer balil na strednej škole Marge. 

Pozrite si, akú chybu sme roky prehliadali: 

Simpsonovci:

  • Sú najdlhšie bežiacim animovaným seriálom (debutovali v roku 1989).
  • Sú najdlhšie bežiacim americkým sitcomom.
  • Majú zo všetkých seriálov najviac svetových celebrít v epizódnych rolách.
  • Dostali neuveriteľných 85 nominácií na prestížnu televíznu ceny Emmy a mnoho nominácií tiež premenili.
  • Tento rok zavŕšili už 29. sériu a dostali sa tak na celkový počet 639 dielov.
  • Keď budeme vychádzať z toho, že jedna epizóda má približne 22 minút, tak vidieť ich všetky by odhodlanému divákovi trvalo takmer desať dní nepretržitého sledovania.

01 - Modified: 2024-04-26 11:30:00 - Feat.: - Title: RECENZIA: Konečne poriadny historický seriál. Šógun je plný intríg, krvavých katán a kurtizán 02 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 03 - Modified: 2024-04-24 10:30:00 - Feat.: - Title: Simpsonovci po 34 rokoch zabili jednu z populárnych postáv. Ktoré ďalšie seriálové úmrtia nás najviac šokovali? 04 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 05 - Modified: 2024-04-19 06:00:00 - Feat.: - Title: Herečka Hunter Schafer už nechce hrať transrodové postavy. Vieme, či si zopakuje úlohu Jules v novej sérii seriálu Eufória
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 18:06