StoryEditor

Madonna mala vzdať hold Arethe Franklin, no vzdala hold sama sebe, kritizujú komentári MTV Video Music Awards

21.08.2018, 10:14
Autor:
ČTKČTK
Videoklipom roku sa stalo video k piesni Havana od kubánsko-americkej speváčky Camilly Cabello.

Tá si odniesla tiež cenu pre umelca roku. Ocenenie za celoživotné dielo si prevzala Jennifer Lopezová. 

Pozrite si najlepší videoklip roku a držiteľa MTV Video Music Awards 2018: 

V médiách však rezonuje najmä monológ popovej legendy Madonny pri prezentácii hlavnej ceny, ktorým chcela vzdať hold zosnulej kráľovnej soulu Arethe Franklinovej.

Podľa agentúry AP ale Madonna za svoj "nesúvislý a egocentrický" prejav zožala kritiku komentátorov a fanúšikovej Franklinovej. Tým prekážalo hlavne to, že Madonna sa venovala viac sebe, ako hudobnej ikone.

"Som úplne mimo Myslel som si, že Madonna má vzdať hold Arethe, ale ja som počul iba to, ako vzdáva hold sama sebe," napísal na Twitter populárny moderátor známy pod pseudonymom Charlamagne Tha God.

Ďalšie osobnosti spochybňovali, či bola Madonna tou správnou osobou, ktorá mala spomínať na Franklinovú.

"Aby bolo jasné, milujem Madonnu. Som jej obrovský fanúšik. Ona by ale nemala byť niekde blízko Arethy," znel twitterový príspevok politického a kultúrneho komentátora Marca Lamonta Hilla.

Ani počas tohoto večera nechýbal politický podtón Rapper Logic svoju skladbu One Day odštartoval obklopený davom detí v bielych tričkách s nápismi "všetci sme ľudské bytosti".

Sám interpret mal na sebe čierne tričko s odkazomF*ck the Wall. Podľa AP išlo o protest proti rozdeľovaniu rodín prisťahovalcov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 08:34