StoryEditor

Desať potravín, ktoré ukrývajú jedy. A máte ich v chladničke či špajzi

13.03.2016, 11:29
Autor:
apnapn
Téma z HN magazínu: S jedlom si neraz do tela „naládujeme“ aj chemický kokteil rôznych látok. Zistite, čo môže byť nebezpečné.

V jedle dostávame každý deň do tela prísun živín, ale aj jedov. Niekedy je to v dôsledku nevhodného spôsobu prípravy, niekedy však nebezpečné látky obsahujú už samotné potraviny. Máme sa tohto kokteilu chemikálií báť? A kde ich nájdeme najviac. V HN magazíne sme si posvietil na stravu, ktorá nám môže ublížiť. V galérii nájdete desať potravín, ktoré nezriedka ukrývajú aj látky, ktoré nám môžu škodiť.

Podľa správy Svetovej zdravotníckej organizácie viac ako tri štvrtiny ľudských ochorení súvisia s jedlom, pri polovici chorôb je nesprávna výživa dokonca hlavným faktorom. Chemických zlúčenín, ktoré nás obklopujú, sú dnes milióny a nie je v silách nikoho vyskúšať toxicitu jednotlivých látok na človeka. Čo nám teda ubližuje najčastejšie?

01 - Modified: 2024-05-11 12:30:00 - Feat.: - Title: Čoraz viac ľuďom sa v dospelosti objavuje alergia na potraviny. Čo sa to s nami deje a prečo je za tým aj prílišná hygiena? 02 - Modified: 2024-05-10 11:00:00 - Feat.: - Title: Najnebezpečnejší syr na svete: Casu martzu je len pre silné žalúdky. Jeho hlavnou ingredienciou sú larvy 03 - Modified: 2024-05-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Žena s extrémne zriedkavou diagnózou štyri roky nič nezjedla. Vysvetľuje dennú rutinu, ktorú musí dodržiavať, aby prežila 04 - Modified: 2024-05-07 12:22:17 - Feat.: - Title: Máš aj ty doma staré knihy? Farby použité na obaloch môžu byť jedovaté, vyvolávať môžu nepríjemné príznaky 05 - Modified: 2024-04-30 10:49:14 - Feat.: - Title: Turistika v Tatrách môže byť aj o jedle. Na týchto horských chatách si vychutnáte najlepší kotlíkový guľáš či parenú buchtu za rozumnú cenu
menuLevel = 2, menuRoute = style/hn-magazin, menuAlias = hn-magazin, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
14. máj 2024 13:17