TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Cehlárik mal pozitívny test na koronavírus, počká sa na ďalší vývoj

31.01.2022, 14:03
Autor:
TASRTASR
Národné mužstvo má za sebou prvé dva dni izolácie. Hráči sa v sobotu aj v nedeľu podrobili PCR testovaniu.

Slovenský hokejový reprezentant Peter Cehlárik mal v bratislavskej "bubline" pred odchodom na ZOH do Pekingu pozitívny test na koronavírus. Ďalší prítomní hráči už po dvoch negatívnych výsledkoch absolvovali aj tréning na ľade.

Cehlárik má pozitívny PCR test

Národné mužstvo má za sebou prvé dva dni izolácie. Hráči sa v sobotu aj v nedeľu podrobili PCR testovaniu. Po dvoch negatívnych výsledkoch mohli naskočiť na ľad a zatrénovať si.

"Dnes sme mali na tréningu jedenásť hráčov a dvoch brankárov. Zatiaľ je to veľmi dobré, až na Petra Cehlárika, ktorý bol pozitívny. Budeme zo dňa na deň sledovať jeho vývoj a podľa toho sa rozhodovať, čo ďalej v jeho prípade," informoval asistent generálneho manažéra tímu Oto Haščák na stránke hockeyslovakia.sk.

V nedeľu sa k tímu pripojili ďalší hráči. Mário Grman, Martin Gernát, Martin Pospíšil, Marko Daňo, Martin Marinčin, Miloš Roman a Michal Krištof však majú za sebou zatiaľ iba jeden PCR test.

Podľa plánu by sa do tréningového procesu mohli zapojiť v utorok. "Dohromady máme k dispozícii 21 hráčov. Prídu ešte štyria z českej extraligy, ale tí prídu priamo za nami do Pekingu štvrtého februára," dodal Haščák.

Hráčom, ktorí vykorčuľovali v pondelok na ľad, padol tréning vhod. Dvojdňová izolácia v hotelovej izbe však nebola na výkone bádať. "Ja som sa veľmi tešil. Hokej mi chýbal," povedal Samuel Takáč, ktorý dlhší čas nehral pre zranenie ruky a ochorenie COVID-19. "Ruka je už v pohode. Bol som pripravený hrať skôr, žiaľ covid to zastavil. Kondične som dobre pripravený. Mesiac som iba jazdil po ľade a cvičil som v posilňovni. Mal som kvázi letnú prípravu. Covid som, chvalabohu, nepocítil."

Ťažký tréning pre Kňažka

O čosi ťažie zvládal prvý tréning Samuel Kňažko, ktorý pricestoval z USA a počas dvojdňovej karantény dospával časový posun: "Mal som trošku ťažie nohy. Ruky nespolupracovali s nohami. Ale každému to určite padlo vhod. Bolo nás iba jedenásť na ľade, ale zajtra sa pripoja ďalší a už budeme v kompletnej sile."

Slováci absolvujú v bratislavskej "bubline" v utorok ešte jeden tréning. V stredu sa 21 hokejistov spoločne s členmi realizačného tímu pobalí a o 15.00 h odcestujú autobusom na viedenského letisko Schwechat, z ktorého o 19.40 naberú smer Instabul, kde prestúpia na let do Pekingu. V čínskej metropole absolvuje národný tím jeden prípravný zápas, 7. februára od 12.30 SEČ nastúpi proti Nemecku. Od štvrtka 10. februára ho následne čakajú ostré zápasy v C-skupine postupne proti Fínsku, Švédsku a Lotyšsku.

01 - Modified: 2022-05-09 08:41:59 - Feat.: - Title: Rast exportu z Číny sa prudko spomalil. Peking pokračuje v politike nulovej tolerancie voči covidu 02 - Modified: 2022-04-25 09:24:21 - Feat.: - Title: Hrozba rozširovania lockdownov v Číne ťahá dole burzy, oslabujú aj ceny ropy 03 - Modified: 2022-03-28 13:42:57 - Feat.: - Title: Vzťahy Ruska s Čínou sú najpevnejšie v histórii, tvrdí šéf ruskej diplomacie Lavrov 04 - Modified: 2022-03-07 07:50:40 - Feat.: - Title: Peking: Priateľstvo medzi Čínou a Ruskom je pevné ako skala 05 - Modified: 2022-02-22 15:33:55 - Feat.: - Title: Šatan pri oslavách medaily: Boli sme v krajine tigra, v roku draka a začína doba bronzová
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 07:45