Tipy, ako prakticky zariadiť detskú izbuNew Africa / Shutterstock.com
StoryEditor

Tipy, ako prakticky zariadiť detskú izbu

PR článok27.07.2021., 00:00h
Detská izba je miestnosťou, ktorá sa prirodzene vyvíja s tým, ako dieťa rastie. Preto je dôležité ju vždy prispôsobiť aktuálnemu veku a videniu sveta vášho juniora. V dnešnom článku vám ukážeme tipy na to, ako takúto detskú izbu zariadiť.
Lajkuj Brainee.sk na

Mnohí z nás si to možno neuvedomujú, no detská izba je jednou z najdôležitejších miestností v domácnosti. Práve medzi týmito štyrmi stenami sa totiž vaše dieťa vyvíja a vytvára si svoj vlastný pohľad na svet. No a ten, samozrejme, môže čiastočne ovplyvniť aj zariadenie a celkový dizajn detskej izby, ktorý najmä v prvých rokoch je čisto na rodičoch.

K zariaďovaniu detskej izby dnes môžete pristúpiť dvoma spôsobmi, ktoré si dnes predstavíme.

Prispôsobiť sa aktuálnemu veku dieťaťa

Prvým prístupom, ktorý si zvolí veľké množstvo rodičov najmä v prvých rokoch ich dieťaťa, je prispôsobenie detskej izby aktuálnemu veku ich potomka. Zariadenie tejto izby vrátane rôznych doplnkov, akými sú napríklad plagáty, vydrží v tomto prípade 2 až 3 roky, následne je potrebné celú detskú izbu vymeniť.

Neutrálne zariadenie

Druhým spôsobom, ktorý je určite úspornejší, je dlhodobé, zvyčajne neutrálne zariadenie detskej izby, ktoré v jednom štýle vydrží aj desať rokov a meníte v ňom len nábytok, elektroniku a prípadne doplnky.

Rozdeľte detskú izbu na zóny

Či už sa rozhodnete pre jeden, alebo druhý štýl zariadenia detskej izby, v oboch prípadoch by mala byť miestnosť rozdelená na niekoľko zón.

Tou prvou je pochopiteľne spacia zóna, v ktorej sa musí nachádzať pohodlná posteľ, kde sa bude vaše dieťa cítiť príjemne. Na zariaďovaní spacej časti si dajte obzvlášť záležať, keďže spánok tvorí mimoriadne dôležitú súčasť pri správnom vývoji dieťaťa.

Druhou zónou detskej izby je takzvaná pracovná alebo hracia zóna, v ktorej sa častokrát nachádza stôl, kancelárska stolička a v neskoršom veku aj počítač. Práve pomocou osobného počítača sa dnes môže vaše dieťa vzdelávať a pracovať na sebe.

Tipy, ako prakticky zariadiť detskú izbu Tipy, ako prakticky zariadiť detskú izbu New Africa / Shutterstock.com Poslednou zónou, ktorú je vhodné v detskej izbe mať, ak to, samozrejme, priestor dovoľuje, je oddychová zóna. V nej si môže vaše dieťa čítať či hrať sa so svojimi kamarátmi. Vhodným typom nábytku do tejto zóny je malý pohodlný gauč či kreslo.

Dbajte na priestor a rozloženie nábytku

Pri zariaďovaní detskej izby je taktiež mimoriadne dôležité prihliadať na samotný priestor miestnosti. Práve vďaka nemu totiž budete presne vedieť, ako nábytok v izbe umiestniť.

V ideálnom prípade je vhodné nábytok umiestniť vždy k stene, keďže detská izba by mala byť v prvom rade bezpečná s dostatkom priestoru na hranie pre vaše dieťa.

Upustite uzdu svojej fantázie

Pri zariaďovaní izby pre vaše dieťa sa určite nebojte upustiť uzdu svojej fantázie. To platí aj pri farebnom prevedení celej izby.

Práve v nej totiž môžete smelo kombinovať viaceré farby nielen stien, ale aj samotného nábytku. Pri výbere farieb sa určite nebojte opýtať aj samotného dieťaťa, akú detskú izbu by si pre seba predstavovalo.

Slová na záver

Veríme, že vám naše tipy na praktické zariadenie detskej izby pomohli a aj vy vytvoríte pre svoje dieťa kráľovstvo, v ktorom sa bude cítiť bezpečne a príjemne, a v ktorom dokáže bližšie spoznať samého seba.

Ako sme už spomínali vyššie, určite sa nebojte pri zariaďovaní detskej izby obrátiť aj na vašu ratolesť a čiastočne sa riaďte aj tým, čo si predstavuje váš syn alebo dcéra. Aj vďaka tomuto názoru totiž dokážete zariadiť detskú izbu tak, aby ste ju nemuseli hneď o pár mesiacov opäť prerábať.

(PR)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 04:02