6 ťažkých, ale užitočných vecí, ktoré by ste mali vyskúšať aspoň raz v životeShutterstock
StoryEditor

6 ťažkých, ale užitočných vecí, ktoré by ste mali vyskúšať aspoň raz v živote

PR článok16.01.2022., 23:00h
Bez ohľadu na to, aký zlý alebo dobrý je práve teraz váš život, vždy boli a budú veci, pri ktorých zbytočne strácate čas a pozornosť. Robíte niečo, na čom vám nezáleží a prináša len samé negatíva. Pritom ignorujete tie detaily, ktoré sú naozaj dôležité. Aby ste sa zbavili večného ošiaľu a pochopili, že polovica vašich problémov je vymyslená, musíte aspoň raz v živote vyskúšať pár vecí, ktoré majú svoj zmysel.
Lajkuj Brainee.sk na

Možno to nepôjde spočiatku ľahko, ale verte, že výsledok bude stáť za akúkoľvek vašu fyzickú a emocionálnu námahu.

Toto je zoznam pre mnohých možno náročných, ale užitočných vecí, ktoré by ste mali aspoň raz v živote vyskúšať a bude sa vám fungovať lepšie.

Vzdajte sa cieľov iných ľudí

Možno vás chcú rodičia vidieť ako úspešného lekára, alebo priateľka vyžaduje, aby ste sa presťahovali do hlavného mesta, v ktorom naplno využije svoje nové biznis šaty a talent v lepšie platenej práci. Ak vám ale nie sú plány iných ľudí po vôli, neviete sa s nimi stotožniť, pokúste sa odmietnuť a robiť to, čo vás napĺňa šťastím. Samozrejme tak, aby ste tým nikomu neublížili.

Tajomstvo úspechu je v prvom rade robiť to, čo VÁS inšpiruje. Ak sa naopak budete snažiť plniť niečie očakávania alebo nádeje, určite budete neskôr sklamaní nielen zo seba, ale svojho vlastného života, pretože ste v ňom nestihli to, po čom ste vždy túžili.

Zmeňte to! Vyskúšajte sa na jednoduchom kurze angličtiny zdokonaliť v jazykoch a vydajte sa s týmito dnes veľmi cenenými schopnosťami za svojím vlastným úspechom!

Pokúste sa zabodovať aj v tom, čo sa zmeniť nedá

Nie všetky veci, ktoré sa dejú v našom živote, žiaľ máme pod kontrolou. Niektoré situácie sa jednoducho stanú, či sa vám to páči alebo nie. A niekedy je namiesto plávania proti prúdu a plytvania energiou na nezmyselný boj s okolnosťami oveľa rozumnejšie prijať veci ako sú a skúsiť z nich vyťažiť. Ak nemôžete nič zmeniť, zmeňte seba. Skúste situáciu vnímať inak, zhodnoťte všetky pre a proti a rozoberte, čo ďalej.

Vo väčšine prípadov to nakoniec nebude také hrôzostrašné, ako ste si možno mysleli. Tak ako vám pri nedostupnom teréne pomôžu prekonať mnohé bariéry moderné pracovné plošiny, rovnako jednoducho zvládnete náročné situácie s nadhľadom nad každou situáciou.

Nedovoľte, aby vás niekto vtiahol do svojich problémov

Určite vo svojom živote a kariére nepotrebujete zbytočnú drámu. Negatívnych vecí je naokolo naozaj dosť. Naopak, je oveľa lepšie venovať svoj čas a energiu budovaniu vlastného života. A nielen kvalitná pracovná obuv s ideálnymi podmienkami vám v tom môžu pomôcť.

6 ťažkých, ale užitočných vecí, ktoré by ste mali vyskúšať aspoň raz v živote 6 ťažkých, ale užitočných vecí, ktoré by ste mali vyskúšať aspoň raz v živote Shutterstock Pamätajte však, že v prvom rade musíte pomôcť sebe, potom tým, ktorí sú vám drahí, a až vtedy, ak máte prostriedky a túžbu, všetkým ostatným. Poradie akcií sa nemôže zmeniť, pretože ak nie je všetko v poriadku pre vás, ťažko budete môcť vyriešiť problémy iných ľudí.

Zbavte sa všetkého, čo prináša negatívne emócie

Prestaňte znášať to, čo vo vás vyvoláva negatívne pocity. Váš psychický stav sa priamo odráža vo vašom postoji k životu, komunikácii s ostatnými a efektívnosti. Ak je vo vašom živote niečo alebo niekto, kto vám prináša najmä podráždenie, hnev a iné podobné pocity, ktoré znižujú kvalitu vášho života, neseďte nečinne.

Minimalizujte kontakt s neustále kritickými a negatívnymi ľuďmi, snažte sa riešiť vzniknuté problémy, nediskutujte o témach, ktoré považujete za osobné alebo nepríjemné, prestaňte robiť to, čo sa vám nepáči atď.

Áno, bude to ťažké, pretože toto všetko sa u vás už dávno stalo zvykom. Keď však nájdete silu to zmeniť, občas pritom na oddych použijete aj úžasné relaxačné kreslá, budete sa konečne cítiť slobodní a šťastní.

Prestaňte sa sťažovať

Z toho, že sa budete sťažovať na svoj život, sa k lepšiemu nič nezmení. K tomu sa musíte poriadne zapotiť. Pracovať s vnímaním, riešiť naliehavé problémy a zbaviť sa negativity je riešenie.

„Najlepší spôsob, ako si splniť svoje sny, je zobudiť sa.“

Paul Valéry

Sťažovanie vám len bráni sústrediť sa na to, čo je dôležité, a pustiť sa do veci. Ľudia vás môžu ľutovať a dokonca vám ponúknuť pomoc, ak im začnete hovoriť, aký zlý je váš život. Ale keď sa to bude neustále opakovať, omrzí ich počúvať vaše sťažnosti a konečne si uvedomia, že ste len hladní po pozornosti.

Odhaľte príčiny vašej prokrastinácie

Často si vymýšľame „smiešne“ výhovorky namiesto toho, aby sme si úprimne priznali, že niečo robiť nechceme. Skúste však konať inak: hľadajte skutočné dôvody svojej lenivosti alebo inak povedané prokrastinácie.

Často sú zakorenené vo vašich obavách - strachu z toho, že urobíte chybu, stretnete sa s nesúhlasom rodiny a priateľov, vypočujete si kritiku alebo zlyhanie. Keď konečne pochopíte, čo vám presne bráni v úspechu a práci, môžete problém vyriešiť a začať oveľa jednoduchšie konať.

Tak to vyskúšajte. Uvidíte, že to funguje.

(PR)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 07:03