Pexels.com/David Garrison, Evelina Zhu, Foto: Ilustračné
StoryEditor

Niekto ich nenávidí, niekto miluje. Posielanie hlasoviek zlepšuje v našom živote jednu vec, tvrdí štúdia

iDnes06.01.2022., 13:00h
Ovocie do práce, nočné cvičenia alebo posielanie hlasových správ. Britský denník prišiel so spôsobmi, ako viesť lepší a kvalitnejší život bez zvýšeného úsilia. Sú to maličkosti, ktoré nevyžadujú čas ani snahu.
Lajkuj Brainee.sk na

Príchod nového roka je pre veľa ľudí symbolom na zmenu návykov či životnej rutiny. Niektorí ľudia túžia zaradiť do života viac pohybu, iní obmedziť míňanie, ďalší zas chcú venovať viac času aktivitám, ktoré ich napĺňajú.

Britský denník The Guardian prišiel s tipmi na to, ako si uľahčiť a skvalitniť život bez toho, aby bolo nutné vyvíjať nadmerné úsilie.

Cvič v pondelok v noci, aj tak sa nič nedeje

Ľudia by podľa denníka mali od nového roka začať viac športovať. Pokiaľ však kvôli cvičeniu nechcú prísť o inú obľúbenú aktivitu, cvičeniu by sa mohli venovať napríklad v pondelok v noci. V takom prípade podľa Guardianu nemôžu zmeškať nič dôležité.

​Nový rok je pre veľa ľudí taktiež príležitosťou začať sa sústrediť viac na seba. Ľudia by podľa denníka nemali zabúdať na odpočinok a relax. The Guardian tak odporúča vyhradiť si desať minút denne na aktivitu podľa vlastných preferencií.

Príjemnú pohodu po náročnom dni ti môže navodiť napríklad veselý tanček zdieľaný na socálnej sieti TikTok.

S príchodom nového roka by ľudia mali myslieť aj na svoje zdravie a začať viac využívať kuchyňu. Prvým krokom k vylepšeniu tvojich kulinárskych schopností je obmedzenie objednávok v reštauráciách a aktívne vyhľadávanie nových receptov.

Varenie Dvojica varí Unsplash/Jason Briscoe

​Pri príprave pokrmov treba myslieť aj na ekológiu. „Znovu použi všetky plastové vrecká – dokonca aj vrecká na chlieb,“ radí denník.

Posielaj hlasové správy

Napadlo ti niekedy, že hlasové správy znejú ako súkromné mini podcasty? Keď si ich druhá osoba vypočuje, bude mať z konverzácie osobnejší pocit než z obyčajnej textovej správy.

Smej sa vlastným vtipom

Podľa denníka by ľudia do nového roka mali vkročiť s úsmevom na tvári a smiať sa čo najviac vtipom, najmä svojim vlastným. V prípade nepodareného kúsku tak aspoň nenastane trápne ticho.

Smiech Dievča sa smeje vlastnému vtipu Unsplash/Jamie Brown

​Pokiaľ by niekto pri rozprávaní vtipov snáď pociťoval nutnosť posilniť sa alkoholom, pred spaním by mal prehltnúť dva paracetamoly a doplniť riadne množstvo tekutín. Nasledujúce ráno sa tak vyhne bolehlavu a nevoľnosti.

​V ďalších bodoch zoznamu pre lepší život denník spomína zlepšenie schopnosti počúvať. Ľudia by sa mali viac zaujímať o svoje okolie a po položenej otázke si vždy vypočuť aj odpoveď.

K ostatným ľuďom by mali byť milí a ohľaduplní. „Buď zdvorilý aj k nepríjemným ľuďom  – je to zvláštne vzrušujúce,“ píšu.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 15:03