Reprofoto boredpanda.com
StoryEditor

Pri sliepke Ayam Cemani blednú gothici, emáci i metalisti. Je celá čierna

Lukáš Kovalčík18.09.2021., 12:00h
Ak si si prešiel fázou gothic či emo (alebo v nej stále žiješ), je pravdepodobné, že si miloval všetko čierne. Určite si nosil čierne očné tiene, lak na nechty, oblečenie a jednoducho videl svet v temných farbách.
Lajkuj Brainee.sk na

Perfektným zvieraťom, ktorým by si sa v tejto fáze života mohol obklopiť, je kura Ayam Cemani. Je to možno najväčší gothic, aký kedy chodil po tejto planéte, pretože má čierne nielen perie, oči a nohy, ale dokonca aj vnútorné orgány, mäso a kosti, uvádza ladbible.com.

2330503 sliepka slando.sk

​Podľa National Geogaphic ide o najpigmentovanejšie zvieratá na svete. Ich čierne zafarbenie spôsobuje genetická mutácia, nazývaná fibromelanóza. 

Je zaujímavé, že hoci je ich výzor celý čierny, sliepky znášajú vajíčka krémovej farby. 

Pôvod

Ayam Cemani pochádza z Indonézie, kde tieto sliepky žili po stáročia. V 15. a 16. storočí boli používané na náboženské, mystické a obetné účely. Verilo sa, že majú kúzelnú moc a prinášajú šťastie. Postupne sa rozšírili do celého sveta a obľube sa tešia aj u nás, na Slovensku.

Vďaka svojmu nezvyčajnému vzhľadu sa chovajú najmä na okrasu a výstavy.

No, nechcel by si takého temného miláčika? 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 06:22