Instagram/ myhobbitlife
StoryEditor

Talian žije ako hobit z Pána prsteňov. Dokonca išiel k Vezuvu, aby sa zbavil Sauronovho Prsteňa

red10.09.2021., 11:00h
Ak si myslíš, že si naozajstný fanúšik Pána Prsteňov, máš čo dobiehať.
Lajkuj Brainee.sk na

Taliansky cukrár Nicolas Gentile si plní sen a žije ako hobit. V dedine Buchianico neďaleko mesta Chieti si spolu so svojou ženou začal budovať Hobitín ako z knihy britského spisovateľa  J. R. R. Tolkiena. Na konci augusta dokonca podstúpil výpravu na sopku Vezuv, aby tam odhodil Sauronov Prsteň známy aj ako „jeden, ktorý vládneš všetkým“.

Na dvoch hektároch pôdy si Nicolas Gentile už zvládol svojpomocne postaviť typické útulné obydlie s guľatými dverami, v ktorom so svojou rodinou chodia oblečení ako hobiti. Cukrár s vysokoškolským titulom z geológie plánuje vybudovať aj maringotku pre trpaslíkov, hostinec U Zeleného draka alebo domček Bilba Bublíka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

Z dediny chce spraviť hobitiu osadu

„Uvedomil som si, že som si žáner fantasy a najmä sériu Pán prsteňov natoľko zamiloval, že mi už nestačí len čítať knihy a pozerať sa na filmy. Povedal som si, že budem žiť ako hobit so všetkým,“ vysvetlil tridsaťsedem-ročný Gentile pre britský denník The Guardian. Na hobitiu osadu by chcel teraz premeniť celú dedinu Buchianico, čo by podľa neho nemalo byť zložité.

„Postupne som si začal všímať, že moji priatelia, príbuzní a miestni farmári už ako hobiti žijú. Venujú sa profesiám a činnostiam, pri ktorých musia byť v úzkom kontakte s prírodou. Keď niečo oslavujú, správajú sa ako hobiti. Radi usporadúvajú festivaly, tanečné zábavy, a dokonca sa ako hobiti obliekajú,“ myslí si Gentile.

Obec Buchianico už takmer 500 rokov organizuje jeden z najstarších festivalov v Európe. Obyvatelia pri ňom mávajú na sebe stredoveké odevy, spievajú piesne, tancujú a varia lokálne špeciality. „Zostáva už len poriadna hobitia osada. Niekto si myslí, že sa snažím utiecť pred realitou, čo je omyl. Ja som sa totiž len odstrihol od sveta, ktorý sa mi nepáči, a vytváram si vlastný tak, ako sa mi páči,“ dodal Talian.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

Myslí na prírodu

Domy má na pláne postaviť prostredníctvom crowdfundingu. Majú byť udržateľné s využitím slnečnej energie. Ako správny hobit, aj pohan miluje prírodu a jeho cieľom je starať sa o ňu. Hovorí, že jeho cesta na Vezuv nebola len extravagantnou prechádzkou fanúšikov Pána prsteňov - chcel tým poslať správu.

„Dnes Zem ohrozuje znečistenie a klimatická kríza, ktoré sú rovnako hrôzostrašné ako Sauron. Chceli sme ukázať, že našu krajinu, podobne ako Tolkienovu Stredozem, treba zachrániť a chrániť. Preto sme tam ten prsteň išli hodiť. Som príliš veľký ochranca životného prostredia na to, aby som hodil kus kovu len tak do prírody. Do krátera som preto symbolicky hodil kúsok stuhnutej lávy a prsteň som daroval malému chlapcovi, ktorého sme stretli,“ uzavrel.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MyHobbitLife (@_myhobbitlife_)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 01:41