Muž vôbec nepozná svoju rodinu, nepamätá si na ňu (ilu)facebook.com/Ruth Porter Photography, facebook.com/Ruth Porter
StoryEditor

Jedného dňa sa prebudil a myslel si, že je v roku 1999. Muž si nepamätá na nič za vyše 20 rokov

Radka Rosenbergová10.09.2021., 12:00h
Dokážeš si niečo také vôbec predstaviť? Muž netušil, kde je a myslel si, že je opäť malý chlapec. Vstal a chcel ísť do školy.
Lajkuj Brainee.sk na

36-ročný Daniel Porter z Granbury z Texasu sa jedného dňa prebudil vedľa svojej manželky Ruth. Vôbec však netušil, kto je a čo tam robí. Nepamätal si ani na svoju desaťročnú dcéru Libby, uvádza portál ladbible.

„Jedného rána sa zobudil a jednoducho netušil, kto som ja a kde sa nachádzal. Bol veľmi zmätený,“ spomína jeho manželka. „Jednoducho si myslel, že sa predošlú noc veľmi opil, išiel domov s neznámou ženou alebo že ho uniesli. Chcel totiž rýchlo odísť.“

Muž mal pocit, že sa opäť nachádza v 90. rokoch. „Pomohla som mu obliecť sa. Myslel si však, že ho obliekam do šiat môjho manžela, ktorý sa každú chvíľu vráti domov. Bol nahnevaný, keď sa pozrel na svoj odraz v zrkadle. Pýtal sa, prečo je starý a tučný.“

Ruth ho nakoniec vzala do nemocnice, kde lekári zistili, že utrpel prechodnú globálnu amnéziu, čo je dočasná porucha pamäti. Pamäť sa zvyčajne vráti, no tento stav sa môže opakovať. Lekári Ruth ubezpečili, že si jej muž spomenie na všetko v priebehu 24 hodín. To sa však, bohužiaľ, nestalo.

Daniel jednoducho zabudol na to, že v roku 2006 stretol svoju životnú lásku a o rok na to sa s ňou oženil. Minulý rok prišiel pre koronavírus o prácu, pričom mával rôzne záchvaty vyvolané stresom.

Potom mu praskla platnička a spolu s rodinou sa presťahovali k jeho rodičom. „Vyrovnával sa s tým asi šesť mesiacov, no teraz ho postihlo niečo oveľa horšie. Jednoducho zabudol na 20 rokov svojho života,“ dodala Ruth. Teraz musí podstúpiť terapiu, aby lekári zistili, či si časom spomenie na svoj život.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 17:31