Na Slovensku máme zaočkovanosť o desať percent nižšiu než v Čechách (ilu)TASR - Kristína Mayerová
StoryEditor

Na Slovensku máme o desať percent nižšiu zaočkovanosť než v Čechách

TASR07.09.2021., 16:24h
Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) po utorkovom stretnutí so svojím českým rezortným kolegom Adamom Vojtěchom v Prahe uviedol, že miera zaočkovanosti proti covidu je na Slovensku v porovnaní s Českom približne o desať percent menšia.
Lajkuj Brainee.sk na

Zároveň zdôraznil úsilie zamerané na zvýšenie počtu zaočkovaných na Slovensku vrátane posilnenia možností vakcinácie u všeobecných lekárov, podávania vakcíny bez registrácie či očkovania prostredníctvom mobilných výjazdových tímov.

V Česku pribudlo za pondelok 391 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku júna. Vojtěch na spoločnej tlačovej konferencii s Lengvarským podotkol, že infekcia sa šíri najmä medzi nezaočkovanými.

Minister zdravotníctva posilnil možností vakcinácie u všeobecných lekárov (ilu) Minister zdravotníctva posilnil možností vakcinácie u všeobecných lekárov (ilu) TASR - Martin Baumann

Šéfovia rezortov zdravotníctva SR a ČR si vymenili aj informácie ohľadom prípadného podávania tretej dávky vakcíny proti covidu. Lengvarský priblížil, že Slovensko onedlho umožní vakcináciu podpornou dávkou pre rizikové skupiny obyvateľstva vrátane domovov pre seniorov.

Vojtěch a Lengvarský hovorili i o medzištátnej spolupráci v oblasti záchranných zdravotných služieb. Príslušná zmluva by mala byť hotová v priebehu niekoľkých mesiacov, spresnil Vojtěch.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 08:58