TASR/AP
StoryEditor

V Bavorsku havaroval autobus s českými turistami, hlásia zranených

TASR21.08.2021., 12:19h
Desať zranených si vyžiadala havária autobusu s českými turistami, ku ktorej došlo v sobotu ráno na diaľnici A93 v okrese Kelheim v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko.
Lajkuj Brainee.sk na

Podľa informácií polície v Mainburgu utrpeli dve osoby stredne ťažké zranenia a osem ľahké. Všetci zranení boli prevezení do okolitých nemocníc.

V autobuse, ktorý sa vracal zo zájazdu z Talianska do Prahy, sa nachádzalo 37 ľudí, píše BR. Pri výjazde z diaľnice A93 na cestu B15n sa autobus so zatiaľ neznámych príčin rozkýval a prevrátil na ľavý bok. K stretu s iným vozidlom nedošlo, uviedol policajný hovorca.

Polícia v rámci vyšetrovania vypočula nezraneného vodiča autobusu prostredníctvom tlmočníka.

Podľa portálu Novinky.cz zájazd organizovala cestovná kancelária Čedok, ktorá nehodu potvrdila s tým, že zranenia cestujúcich sú iba ľahké. Podľa jej informácií v autobuse cestovalo 34 turistov. Ľudia, ktorí z nehody vyviazli bez zranení, teraz čakajú na neďalekej hasičskej stanici na náhradný autobus, ktorý ich prevezie do Česka.
Diaľnica A93 bola medzičasom v smere na Regensburg opäť sprejazdnená v jednom jazdnom pruhu. Príjazdová cesta B15n smerom na Landshut bola dopoludnia stále uzavretá.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:39