Facebook/Nowzad
StoryEditor

V Afganistane založil útulok pre zvieratá. Neopustím Kábul bez svojich zamestnancov, hovorí

pc18.08.2021., 11:00h
Veterán, ktorý je zakladateľom zvieracieho útulku v Kábule, má len jedno prianie – pomôcť svojim zamestnancom z Afganistanu.
Lajkuj Brainee.sk na

Bývalý námorník Paul Farthing založil v Kábule zvierací útulok pred pätnástimi rokmi. Jeho cieľom bolo zvyšovať povedomie o dobrých životných podmienkach zvierat v krajine, pričom zachraňoval túlavé psy a týrané osly. Dnes prosí britskú vládu, aby pomohla jeho zamestnancom opustiť Afganistan, informuje portál BBC.

Neodíde bez zamestnancov 

Paul si je vedomý toho, že jeho afganských zamestnancov čaká nezvratný osud. Jeho charita Nowzad práve preto chce, aby vláda prepravila 71 ľudí z Afganistanu do Veľkej Británie.

Práve v Afganistane spolu s ďalšími vojakmi prerušil súboj dvoch bojových psov v meste Nawzad v provincii Helmand. S jedným z nich strávil šesť mesiacov, a následne sa ho pokúsil vziať do Veľkej Británie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nowzad (@nowzadrescue)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nowzad (@nowzadrescue)

Bojí sa o ich budúcnosť 

V roku 2006 tak vznikla myšlienka zvieracieho útulku Nowzad. Podporuje ho moderná veterinárna klinika, ktorá poskytuje starostlivosť zvieratám v núdzi. Prostredníctvom nej vyškolil prvé plne kvalifikované veterinárky z Afganistanu, no dnes sa bojí o ich budúcnosť. Podľa neho neexistujú slová, ktoré by popísali, čo ženy momentálne prežívajú.

V útulku sa v súčasnosti nachádza viac ako 140 psov a 40 mačiek, ktoré vojaci zachránili počas služby v Afganistane. Paul sa rozhodol, že neopustí Kábul, pokiaľ s ním nebudú môcť odísť aj afganskí zamestnanci.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:11