Nebezpečného muža s granátom spacifikovali (ilu)pixabay.com
StoryEditor

Polícia zadržala muža, ktorý chcel odpáliť granát v budove ukrajinskej vlády. Naparili mu takýto trest

TASR04.08.2021., 11:40h
Útočník sa po vyjednávaní vzdal polícii a za svoje správanie sa ospravedlnil, incident sa zaobišiel bez výbuchu.
Lajkuj Brainee.sk na

Ukrajinská polícia zadržala muža, ktorý v stredu vnikol s ručným granátom do budovy vlády v Kyjeve a vyhrážal sa jej odpálením. Podľa agentúry TASS mu hrozí pätnásťročné väzenie. Prvé súdne pojednávanie bude mať už zajtra, informovala agentúra UNIAN.

Podľa polície mal pri sebe skutočný granát. Pri incidente sa napokon nikto nezranil. Bude stíhaný v štyroch bodoch, najvážnejším je článok 147 (o zadržiavaní rukojemníkov). Trestná sadzba je až pätnásť rokov,“ uviedol šéf Národnej polície Ukrajiny Ihor Klymenko.

Video z incidentu zverejnil na Facebooku protikorupčný aktivista Ihor Bondarčuk. Muž najprv stál s granátom v ruke vo dverách, neskôr vošiel dnu. Ďalší ľudia medzitým nerušene vstupovali do budovy alebo z nej vychádzali.

Okolie budovy obsadili špeciálne jednotky, vyjednávač s mužom hovoril viac než hodinu, kým sa vzdal. Podľa ukrajinských médií ide o Volodymyra Prochnyča, veterána bojov v Donbase, kde utrpel viaceré zranenia. V súčasnosti prevádzkuje autoservis v meste Irpiň, ktoré susedí s Kyjevom. Motív jeho konania je nateraz neznámy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:19