Facebook/YourSouthend
StoryEditor

Vyzerala ako posadnutá a neovládala telo. Tínedžerku v Anglicku zdrogovali na jej prvej párty

Miroslav Kamody04.08.2021., 17:00h
Mama mladej Millie zdieľala na internete trýznivé video svojej dcéry, ktorú nadrogovali v klube. Má byť výstrahou pre ostatných.
Lajkuj Brainee.sk na

„A hlavne si dávaj pozor, nech ti nikto nič nenaleje do drinku,” varovali nás naši rodičia. Z tejto frázy sa neskôr stal skôr vtip, pretože „drogy sú drahé” a nikto ich predsa nebude míňať na niekoho, ako som ja. Lenže to nie je tak úplne pravda.

Svoje by o tom vedela povedať Millie Taplin, ktorá sa so svojimi priateľmi vybrala do nočného klubu Moo Moo v meste Southend v anglickom Essexe. Von pritom išli iba deň po tom, čo dovŕšila 18 narodeniny, a teda išlo o jej prvú „dospelú” párty.

Nevidela a nevedela chodiť

Millie sa rozprávala s mužom, ktorý jej ponúkol nápoj so slovami „skús toto”. Tínedžerka si párkrát odpila, no podľa jej slov bol príliš silný. O pár minút sa dievča začalo cítiť zle a už vtedy jej bolo jasné, že v nápoji nebol len alkohol. 

​Ako neskôr povedala jej mama„Millie vedela, že sa necíti opito a že to rozhodne nie je dobré. Bolo jej zle, nevidela a nevedela chodiť.” Mladá tínedžerka doplnila, že sa snažila rozprávať, no vo výsledku iba „koktala a mumlala.”

Kamaráti kontaktovali jej staršiu sestru, ktorá ju odviezla do nemocnice. Jej mama dorazila približne o pol 2-hej ráno a to, čo videla, ju poriadne šokovalo. Rozhodla sa natočiť, ako vyzerá jej dcéra a zábery zverejniť ako výstrahu pre ostatných. Podľa nej Millie vyzerala ako posadnutá. 

Kokteil drog

„Pozerala som sa na ňu a rozmýšľala, čo jej to dopekla dali. Nikdy som nič také nevidela. Bola kompletne stuhnutá.” Doktori sa domnievajú, že dostala kokteil namiešaný z dvoch drog. Jedna ju mala paralyzovať a druhá takpovediac „vypnúť”.

Najhoršie na tom bolo, že Millie vnímala a udržovala očný kontakt, nemohla však rozprávať ani nijako gestikulovať. Celý stav trval približne štyri hodiny a tínedžerka bola mimo ešte celý nasledujúci deň, nakoniec sa však zotavila. 

Drogy na Slovensku

Možno si povieš, že tento incident sa stal príliš ďaleko na to, aby si mal obavy. Netreba však zabúdať, že podľa oficiálnych štatistík takmer tretina mladých Slovákov vyskúšala niekedy v živote kanabis a približne 9 % ho užívala v predchádzajúcom roku. 

Dreamstime

​Nasleduje extáza ako hlavná stimulačná droga v krajine. „Druhou najčastejšie sa vyskytujúcou psychoaktívnou látkou so stimulačným účinkom je metamfetamín. Užívanie metamfetamínu sa koncentruje v určitých skupinách populácie, ktoré vykazujú vysokorizikové spôsoby užívania,” píše sa v Správe o drogách.

Neznamená to však, že sa máš obávať vôbec chodiť von. Dôležité je dávať si pozor na to, čo piješ. Najlepšie je, keď vidíš, ako ti drink pripravujú. Minimalizuješ tak riziko nechceného užívania drog, ktoré sa samo o sebe ťažko vysvetľuje. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:17