Pre koronavírus zakázali hudbu v reštauráciách a baroch (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Pre koronavírus im zakázali hudbu. Tento ostrov zavádza prísne nariadenia z dôvodu nárastu prípadov

Radka Rosenbergová17.07.2021., 14:44h
Obmedzenia majú platiť do 26. júla, tvrdí ministerstvo pre civilnú ochranu.
Lajkuj Brainee.sk na

Grécko v sobotu po náraste prípadov s koronavírusom zakázalo hudbu v reštauráciách a baroch a obmedzilo pohyb na svojom obľúbenom dovolenkovom ostrove Mykonos, informuje agentúra Reuters

Mykonos, známy ako párty ostrov superbohatých, je jedným z najobľúbenejších dovolenkových destinácií v Grécku a každé leto láka viac ako milión návštevníkov, medzi ktorých patria aj hollywoodske hviezdy, modelky a svetoznámi športovci.

Mykonos je známy aj ako ostrov superbohatých (ilu) Mykonos je známy aj ako ostrov superbohatých (ilu) TASR

Po znepokojujúcom miestnom ohnisku nákazy ministerstvo pre civilnú ochranu uviedlo, že zakazuje hudbu a nočné vychádzanie od 1:00 do 6:00. Výnimky majú iba osoby, ktoré idú do práce alebo späť či majú na to nevyhnutné zdravotné dôvody. Tieto obmedzenia majú platiť do 26. júla. 

Grécko je pre pätinu svojej ekonomiky závislé od cestovného ruchu a zúfalo potrebuje návštevu turistov po katastrofálnom roku 2020, keď sa znížil počet zahraničných návštevníkov. 

Počet infekcií v Grécku v posledných týždňoch stúpa a núti vládu, aby nariadila očkovanie zdravotníckych pracovníkov a pracovníkov ošetrovateľských domov. Okrem toho zavádzajú rôzne obmedzenia po celej krajine. Do reštaurácií či klubov tak môžu vstúpiť iba zaočkované osoby. „Vyzývame obyvateľov a turistov, aby dôsledne dodržiavali opatrenia. Nech obmedzíme šírenie koronavírusu a čo najskôr sa tak vrátime do normálu,“ vyzýva ministerstvo.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 15:03