Pohreb na Filipínach sa niesol vo veselom duchu. Ľudia nesmútili, bavili sa (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Namiesto sĺz smiech. Ľudia sa na pohrebe bavili a spievali známe piesne z TikToku, zaznela aj táto skladba

Radka Rosenbergová14.07.2021., 13:59h
Veselí ľudia v čiernej a bielej, spievajúci populárne hity nesúci rakvu. Aj takto môže vyzerať pohreb na Filipínach.
Lajkuj Brainee.sk na

Možno by si čakal, že na ulici Masantole v provincii Pampanga na Filipínach mali ľudia nejaký veselý festival. Rozhodne sa to nepodobalo na klasický pohreb. Jednou rukou držali rakvu, druhou mávali vo vzduchu do tónov hudby. Takýmto zaujímavým spôsobom sa chceli rozlúčiť so zosnulou, 29-ročnou ženou, Diosou Pacia. Na miesto posledného odpočinku ju tak sprevádzali veselé melódie v pozadí. 

Okrem známej skladby Savage Love od Jasona Derula zahrali aj populárne filipínske hity, objavujúce sa na TikToku, ako napríklad „Aki Aki Yay“ od Zhafrana Maulanu, „Skiri“ od DJ-a Rowela a „Binibini“ od Zacka Tabudla, uvádza portál vice.com. Rozhodne sa nepodobajú na typické náboženské balady, ktoré zvyknú hrávať na pohreboch na Filipínach - ako napríklad „Ave Maria“, „Hindi Kita Malilimutan“ (Nikdy na teba nezabudnem) a „Tanging Yaman“ (Ty si môj jediný poklad).

@maryparas_

pa Isa skiri#Ryfajardo

♬ original sound - Fr Fajardo - FR FAJADO

Krátky záber z pohrebu niekto zdieľal na TikToku a videli ho tisícky ľudí. Niektorí rodine vyčítali, že si nevážia mŕtvych, iní ich bránili a tvrdili, že slávnosť je možno to, po čom zosnulá túžila. Jej príbuzní sa bránia. Tvrdia, že Diosa Pacia chcela, aby sa ľudia na jej pohrebe bavili a tancovali. Ona sama totiž milovala tanec a zábavu. 

Smútiaca matka s úsmevom spomenula, ako jej dcéra vždy rada tancovala na pouličných slávnostiach a prehliadkach. Ľudia, ktorí sa zúčastnili pohrebu, pochopili, že hudba a tanec predstavovali akúsi poctu zosnulej. Tak sa k tancu a spevu pripojili aj ďalší ľudia, ktorí boli svedkami pohrebu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 14:32