Pixabay/Pexels
StoryEditor

Hrôza v lese. Grizly vytiahol turistku priamo zo stanu a zabil ju

red12.07.2021., 17:00h
Cyklistická výprava troch ľudí dopadla tragicky.
Lajkuj Brainee.sk na

Podľa miestneho spravodajského portálu kpax.com sa v americkej Montane udial priam hororový príbeh. Aj keď v Amerike majú úplne iný prístup k medveďom ako v Európe, predsa sa tam z času na čas stane tragédia.

Medveďov grizly monitorujú sledovacie náramky. Ak sa zviera priblíži k ľudským obydliam alebo turistickým chodníkom, vyšle zariadenie signál správcovi oblasti, ktorý nasadne do svojho terénneho auta, varuje turistov či obyvateľov, aby nevychádzali a medveďa odplaší.

​Funguje im to tak už roky a aj národné parky, v ktorých sa to len tak hemží medveďmi, sú bezpečné miesta. Jedného grizlyho sa však nepodarilo ustriehnuť. Doplatila na to 65-ročná Leah Davisová.

Cestovala s dvoma ďalšími kamarátmi za cykloturistikou do Montany. Jednu noc prespávali v miestnom kempe, keď sa v tom v blízkosti objavil počas noci medveď. Miestni ho odplašili a vrátili sa naspať do stanov odpočívať. Medveď sa však vrátil – určite nie kvôli jedlu, to po prvej návšteve zo stanov turisti odstránili. Keďže ľudia spali, reagovali pomalšie a sprvoti si jeho návrat ani nevšimli. Smolu však mala Leah, ktorú podľa posledný dostupných overených informácií medveď doslova vytiahol zo stanu, a kým sa zobudili susediaci turisti a použili naňho sprej, Leah utrpela zranenia nezlučiteľné so životom a zomrela.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 04:21