Guinness World Records
StoryEditor

Najstarším mužom na svete je 112-ročný Portoričan. Jeho recept na dlhovekosť ťa chytí za srdce

TASR30.06.2021., 14:53h
Narodil sa ako druhé najstaršie z 11 detí, pracoval na rodinnej farme na cukrovú trstinu a absolvoval iba tri roky základného vzdelania.
Lajkuj Brainee.sk na

Za aktuálne najstaršieho muža na svete oficiálne uznala v stredu Guinnessova kniha rekordov 112-ročného Portoričana Emilia Floresa Márqueza. 

Márquez, ktorý sa narodil v roku 1908 v meste Carolina, ležiacom východne od hlavného mesta San Juan, dostal osvedčenie vo svojom dome, len niekoľko kilometrov od svojho rodiska. Titul najstarší muž dostal vo veku 112 rokov a 326 dní.

Recept na dlhovekosť

Na otázku, v čom spočíva tajomstvo jeho dlhovekosti, Márquez odpovedal, že v súcite. „Otec ma vychovával s láskou a naučil ma milovať všetkých. Vždy mne a mojim bratom a sestrám hovoril, aby sme robili dobro a delili sa o všetko s ostatnými. Okrem toho vo mne žije Kristus,“ uviedol.

Márquez, ktorý sa narodil ako druhé najstaršie z 11 detí, pracoval na rodinnej farme na cukrovú trstinu a absolvoval iba tri roky základného vzdelania.

Najstarším človekom je Japonka

V roku 2010 zomrela jeho 75-ročná manželka Andrea Pérezová De Floresová, s ktorou mal štyri deti. Najstarším žijúcim mužom na svete bol predtým Rumun Dumitru Comanescu, ktorý zomrel vlani 27. júna vo veku 111 rokov a 219 dní. Aktuálne najstarším človekom na svete je 118-ročná Japonka Kane Tanakaová.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 17:07