Reuters
StoryEditor

Britney Spears v emotívnom príhovore na súde: „Zaslúžim si žiť svoj život“

TASR24.06.2021., 08:30h
Americká speváčka Britney Spears požiadala v stredu kalifornský súd, aby ju oslobodil od opatrovníctva jej otca, ktorý má už 13 rokov kontrolu nad jej životom i financiami
Lajkuj Brainee.sk na

„Chcem, aby toto opatrovníctvo skončilo,“ povedala speváčka počas svojho dlhého a emocionálneho príhovoru pred súdom v meste Los Angeles, komentuje AP. Spears odsúdila svojho otca Jamieho, ako aj iných ľudí, ktorí od roku 2008 konajú ako jej opatrovníci.
„Toto opatrovníctvo mi spôsobuje viac škody než úžitku,“ povedala. „Zaslúžim si žiť svoj život.“ Speváčka vyjadrila túžbu vydať sa za svojho priateľa a mať dieťa, čo jej však inštitút opatrovníctva zakazuje.

twitter.com/x_enters

Trpí depresiami

„Nie som šťastná. Nemôžem spať. Som strašne nahnevaná. Je to šialené,“ povedala speváčka a dodala, že každý deň plače. „Som skutočne presvedčená, že toto opatrovníctvo je škodlivé. Chcem zmenu, zaslúžim si zmenu,“ pokračovala Spears pred sudkyňou Brendou Pennyovou. Speváčka je podľa vlastných slov „traumatizovaná“ a „trpí depresiami“.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Britney Spears (@britneyspears)

Prvý raz verejne pojednávanie

Ako píše AP, Spears už predtým na súde vyjadrila svoj názor na jej opatrovníctvo, pojednávania však doteraz boli neverejné a prepis z nich zapečatený. Otec Jamie Spears začiatkom roka 2008 prevzal opatrovníctvo nad svojou dcérou pre jej široko medializované psychické problémy.

Speváčkin otec a jeho právnici vyjadrili obavy, že jeho dcéra a jej majetok v hodnote viac ako 50 miliónov dolárov môžu byť obeťami podvodov a manipulácie. Podľa amerických zákonov dôkazné bremeno nesie Spears - musí pred súdom dokázať, že je svojprávna a schopná rozhodovať o svojom živote.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:26