Manažérku tímu z fotografie vymazalifacebook.com
StoryEditor

Stredná škola vynechala na fotke z ročenky 14-ročné dievča s Downovým syndrómom

Radka Rosenbergová22.06.2021., 14:22h
Zatiaľ nie je známy dôvod, prečo ju odtiaľ vymazali.
Lajkuj Brainee.sk na

Štrnásťročná Morgyn Arnold bola manažérkou tímu na Shoreline Junior High School, no na spoločnej fotke sa neobjavila. Podľa slov jej otca fandí a zúčastňuje sa ďalších školských aktivít. Spolu s tímom pózovala pred fotoaparátom, pričom sedela v strede prvého radu. No aj napriek tomu sa na tejto fotke v školskej ročenke neobjavila. 

Už počas fotenia ju fotograf požiadal o jeden záber aj bez nej. Práve ten sa však dostal na sociálne siete aj do školskej ročenky. Škola sa za svoj počin ospravedlnila. „Je nám veľmi ľúto chyby, ktorej sme sa dopustili. Naďalej pracujeme na tom, aby sme zistili, čo sa presne stalo a prečo sa to stalo,“ povedala pre portál CNN hovorkyňa strednej školy. 

„Úprimne sa ospravedlňujeme rodine našej žiačky a všetkým, ktorých sa to dotklo. Urobíme všetko pre to, aby sa v budúcnosti nezopakovalo niečo podobné.“

Po tom, čo vyšla ročenka bez fotografie Morgyn, ju ostatné dievčatá z tímu veľmi podporili. Roztlieskavačky a ich rodiny sa museli vysporiadať s niekoľkými „veľmi škodlivými nenávistnými a nechutnými komentármi“ na sociálnych sieťach. Otec dievčaťa prosí ľudí, aby s tým prestali.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 17:01