BBC
StoryEditor

Billie Eilish reaguje na svoje staré rasistické videá: „Som zhrozená“

Ľubomíra Somodiová22.06.2021., 11:00h
Na speváčku vytiahli staré videá, v ktorých si uťahuje z Ázijcov. Megahviezda oznámila, že ju mrzia jej niekdajšie slová.
Lajkuj Brainee.sk na

Speváčka Billie Eilish sa ospravedlnila za rasistické urážky, ktoré odzneli z jej úst vo videu, ktoré sa vynorilo na Tik-Toku. V kompilácii nahrávok používa hanlivé označenie Ázijcov „chink“ a posmešne napodobňuje ázijský prízvuk.

V zdĺhavom vyhlásení zverejnenom na Instagrame Eilish napísala, že je „zhrozená a v rozpakoch“.

Nehľadá výhovorky

„V tom čase som nevedela, že ide o hanlivý výraz používaný proti členom ázijskej komunity,“ napísala s tým, že mala iba 13 alebo 14 rokov. „Bez ohľadu na moju vtedajšiu nevedomosť a vek  nič neospravldňuje skutočnosť, že to bolo zraňujúce, je mi to ľúto.“

TASR/AP

Chce šíriť toleranciu

K časti videa, v ktorej hovorí „výsmešným“ hlasom, povedala, že ide o spôsob, ako sa rozpráva so svojimi domácimi miláčikmi, priateľmi a rodinou. Podľa jej slov nešlo o imitáciu ázijského prízvuku. „Bez ohľadu na to, ako to bolo interpretované, nemala som v úmysle mojimi činmi nikoho zraniť, láme mi srdce, keď vidím, že bolo interpretované tak, že to môže ľuďom, ktorí si to vypočujú, spôsobiť bolesť,“ napísala a dodala, že vždy tvrdo pracovala na tom, aby svoju platformu mohla využiť na boj za inklúziu, láskavosť, toleranciu a rovnosť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:24