TASR/AP
StoryEditor

Vráskavec chcel zjesť Američana. Nakoniec ho vypľul naspäť do vody

red13.06.2021., 14:03h
Čítaš dobre. Tento prípad sa skutočne odohral pred pár dňami.
Lajkuj Brainee.sk na

Michael Packard sa zapíše do dejín. Niekoľko sekúnd totiž strávil v tlame obrovského vráskavca, ktorý si našťastie svoje obedové menu rozmyslel a Američana vypľuvol naspäť do mora. Lovec homárov strávil po vskutku traumatizujúcom zážitku pár hodín v nemocnici a neskôr o svojej bizarnej skúsenosti porozprával médiám.

56 ročný muž lovil obľúbené pochúťky – homárov v 14 metrovej hĺbky. Z ničoho nič zacítil náraz a všetko okolo neho stemnelo, zdôveril sa televízii WBZ. Sprvoti si myslel, že naňho zaútočil žralok, ale necítil zuby ani bolesť. „Po pár sekundách som si uvedomil,. Že som v tlame veľryby, ktorá sa ma snaží prehltnúť,“ popisuje Američan. „Napadlo mi, že mám na sebe stále výstroj a kyslík. To teraz budem dýchať, kým ma nestrávi?“ hovorí skúsený potápač o myšlienkach, ktoré mu počas najzvláštnejšej polminúty v jeho živote napádali.

Vráskavec, ktorý dorastá do veľkosti aj 17 metrov, sa zrazu vymrštil nad hladinu. „Zrazu začal triasť obrovskou hlavou, a vypľuvol ma von,“ dodáva Michael. Okrem drobných škrabancov a menšej traumy je v poriadku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 15:45