StoryEditor

Putinova demencia a paranoja ho privádzajú k šialenstvu. Bývalý špión KGB ho prirovnal k Stalinovi

šev03.05.2022., 12:00h
Boris Karpičkov povedal, že ruský prezident pravdepodobne trpí demenciou v ranom štádiu, ako aj paranojou podobnou Stalinovi. Všetkých považuje za zradcov.
Lajkuj Brainee.sk na

Od Putinovej invázie na Ukrajinu pred dvoma mesiacmi sa rozprúdila diskusia o tom, že nie je zdravotne v poriadku a možno trpí smrteľnou chorobou.

Bývalý agent KGB a teraz bývalý špión Boris Karpičkov podľa Daily Star povedal, že Putinov imidž „silného muža“ je podporovaný za každú cenu, čo znamená, že jeho blízki zamestnanci si tiež nemusia byť vedomí jeho zdravotných problémov.

Boris Karpičkov Twitter.com/bmaggiemay

V rozhovore pre The Sun vyslovil teóriu, že správanie ruského vodcu pramení z niečoho veľmi vážneho, o čom si myslí, že by mohlo byť kombinácia demencie a Parkinsonovej choroby. „Sám nie som lekár, ale existuje vážna obava, že Putin trpí mnohými fyzickými zdravotnými problémami – možno v dôsledku športových zranení počas jeho mladších rokov,“ povedal Karpičkov.

Ďalším potencionálnym problémom podľa bývalého špióna je, súdiac podľa toho ako sa šéf Kremľa pohybuje, že môže trpieť počiatočnými štádiami Parkinsonovej choroby. Avšak môže ísť aj o inú vážnu poruchu spôsobenú nejakou formou rakoviny, napríklad mozgovým nádorom.

​Boris Karpičkov ďalej tvrdil, že Putinovo nevyspytateľné právanie pramení z jeho základného presvedčenia, že všetci vo vyšších vrstvách Ruska sú zradcovia. Podľa neho je ruský vodca šialený a posadnutý paranojou.

„Doslova každého, vrátane tých, ktorí sú v ruských bezpečnostných službách a dokonca aj tých v jeho najbližšom kruhu považuje za zradcov,“ vysvetlil.

Wikimedia Commons

​Podľa bývalého špióna je teraz Putin taký podozrievavý, tak posadnutý svojimi paranoidnými myšlienkami, že ho možno porovnávať zo Stalinom. Už predtým tvrdil, že ruský vodca trpí schizoafektívnou poruchou. Teda poruchou duševného zdravia, ktorá sa vyznačuje kombináciou symptómov schizofrénie, ako sú halucinácie alebo bludy, ale aj depresiami a mániami.

Kremeľ však poopiera a vždy popieral akékoľvek zdravotné problémy ruského prezidenta. Zobrazuje ho v dokonalom zdravotnom stave, a to aj počas jeho niekoľkých záhadných absencií v posledných rokoch.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 06:49