Vďaka vysokej miere zaočkovanosti má brazílske mesto menej prípadov (ilu)TASR
StoryEditor

V brazílskom meste zaočkovali všetkých dospelých, počet úmrtí tam klesol o 95 percent

Radka Rosenbergová01.06.2021., 11:53h
Po tom, čo v meste Serrana na juhovýchode Brazílie zaočkovali väčšinu populácie, poklesol im aj počet hospitalizácií v nemocniciach.
Lajkuj Brainee.sk na

Brazílske mesto Serrana má okolo 45-tisíc obyvateľov, no vďaka vysokej zaočkovanosti vykazuje výborné výsledky. Donedávna bola Brazília druhým najväčším ohniskom nákazy, evidovali tu viac ako 461-tisíc úmrtí na COVID 19. Dôvodom bol najmä nedostatok vakcín.

Počet úmrtí na koronavírus tu vďaka očkovaniu klesol o 95 percent (ilu) Počet úmrtí na koronavírus tu vďaka očkovaniu klesol o 95 percent (ilu) TASR

Postupne však v meste Serrana spustili rozsiahle očkovanie a keď vakcínu dostalo viac ako 75 percent populácie, počet prípadov ochorenia začal klesať. Počet symptomatických prípadov klesol o 80 percent a počet hospitalizácií o 86 percent, o 95 percent klesli aj úmrtia na koronavírus. 

V okolí Serrany je niekoľko miest, ktoré stále čelia prudkému nárastu prípadov na koronavírus. Masívne očkovanie prebieha aj v ďalšom meste Brazílie, v Botucate, kde chcú zaočkovať okolo 148-tisíc obyvateľov vakcínou Astra Zeneca.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 03:19