Twitter/AlchevskUA, Reprofoto RadioFreeEurope
StoryEditor

VIDEO Prehovoril muž, ktorého prešiel tank v Kyjeve. Pripojí sa k armáde hneď, ako začne chodiť

kam11.03.2022., 16:00h
Zábery muža, ktorého v Kyjeve prešiel ruský tank, videli na internete milióny ľudí. Akoby zázrakom prežil a má jasné plány do budúcna.
Lajkuj Brainee.sk na

Len deň po tom, ako sa ruský prezident Vladimir Putin rozhodol 24. februára poslať svojich vojakov na Ukrajinu, sa na internete objavilo hrôzostrašné video z predmestia Kyjeva. Vidieť na ňom, ako ruský tank prejde idúce vozidlo.

„Na ceste neboli žiadne iné autá. [Obrnené vozidlo] náhle vybočilo do môjho jazdného pruhu a narazilo do mňa. Potom cúvalo. Je dobré, že som bol v aute sám. Čo keby boli vo vnútri deti? Je nemožné si predstaviť, čo by sa stalo,” povedal vo videu, ktoré prinieslo Rádio Slobodná Európa/Rádio Liberty.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Brainee.sk (@brainee.sk)

53-ročný muž však akoby zázrakom prežil. Na pomoc mu hneď prišla skupina ľudí, ktorým sa ho podarilo zo zdevastovaného vozidla vyslobodiť. Muž vtedy premýšľal o tom, ako mu hrudník „stlačil airbag“ a že bol „tvrdo stlačený“, pretože auto bolo „vo vnútri rozdrvené“.

„Zasekla sa mi v ňom ľavá noha. Ľavú ruku a nohu mám zlomenú. Zavolali záchranku, ktorá ma odviezla do nemocnice,“ vysvetlil. Muž sa rozplakal a uzavrel: „Chlapci, ak to sledujete, ďakujem pekne.“ Vo videu je počuť zdravotnú sestru, ktorá komentuje, že muž už dýcha ako zdravý muž.

Nemenovaný muž má už teraz plán, čo bude robiť, keď sa dostane z nemocnice. Chce odtiaľ čo najskôr vypadnúť, znova na naučiť chodiť a „pripojiť sa k silám územnej obrany“. Rozhodol sa: „S tým treba niečo urobiť,“ dodal odhodlane 53-ročný muž.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 18:47