Abbigail Bugenskeová
StoryEditor

USA majú prvú vakcínovú milionárku. Ľudí motivujú očkovať sa štedrou lotériou

Ľubomíra Somodiová29.05.2021., 09:59h
Motivácia po „americky“. V USA zatiaľ nerozhodnutých ľudí motivujú špeciálnou lotériou, v ktorej môžu tí, ktorí sa dajú zaočkovať, vyhrať až milión dolárov.
Lajkuj Brainee.sk na

Lotéria funguje v štátoch Ohio, Colorado, Maryland, Kalifornia či Oregon. Ďalšie dva milióny ľudí, ktorí sa dajú najbližšie zaočkovať, obdržia 50-dolárovú kreditku, štát okrem toho rozdá 16,5 milióna dolárov ako hotovostné výhry.

Prvou známou výherkyňou je 22-ročná Abbigail Bugenskeová z Ohia. Píše The Washington Post. Zo začiatku tomu vôbec nemohla uveriť, myslela si, že je to kanadský žartík. „Mala som pocit, že sa to deje niekomu inému,“ povedala neveriacky bezprostredne po výhre.

Zvýšený záujem o očkovanie

V Ohiu dostalo podľa portálu IOL 45 % obyvateľov aspoň jednu dávku, čo je číslo, ktoré celkovo mierne zaostáva za zvyškom krajiny. Ale úradníci trvajú na tom, že Ohio by na tom bola bez lotérie oveľa horšie. Päť dní po jeho zavedení ministerstvo zdravotníctva v Ohiu uviedlo, že kampaň viedla k zvýšeniu zaočkovanosti osôb vo veku 16 a viac rokov až o 28 percent.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 14:39