Do leta by mohli byť zaočkovaní všetci dospelí, ktorí budú mať záujemTASR
StoryEditor

Moderna chce očkovať už aj dvanásťročných tínedžerov. Do leta by mohli zaočkovať všetkých, ktorí majú záujem

TASR23.05.2021., 14:22h
V USA už Modernou očkujú aj dospievajúcich. Odborníci varujú, že bez rozsiahleho očkovania môže prísť štvrtá vlna ochorenia.
Lajkuj Brainee.sk na

Americká farmaceutická spoločnosť Moderna požiada európske úrady o schválenie svojej vakcíny proti koronavírusu pre ľudí vo veku dvanásť až sedemnásť rokov. Povedal to riaditeľ firmy Stéphane Bancel pre francúzske nedeľňajšie noviny Le Journal du Dimanche. Oficiálnu žiadosť plánujú podať Európskej agentúre pre lieky začiatkom júna. EMA už oznámila, že tento mesiac rozhodne o tom, či schváli použitie vakcíny od nemecko-amerického konzorcia Pfizer/BioNTech ľudí vo veku od dvanásť rokov. Spojené štáty už túto očkovaciu látku schválili pre deti v tejto vekovej skupine.

V USA plánujú očkovať už aj tínedžerov V USA plánujú očkovať už aj tínedžerov TASR

Vakcína od Moderny je jednou zo štyroch vakcín proti ochoreniu COVID-19, ktoré dostali povolenie na použitie u dospelých v Európskej únii. Do leta dostanú prvú dávku všetci dospelí, ktorí chcú byť zaočkovaní,“ odpovedal Bancel v rozhovore na otázku, či Francúzsku hrozí štvrtá vlna pandémie, ktorá si v krajine vyžiadala vyše stotisíc životov. Podľa neho by bolo ideálne chrániť túto vekovú skupinu do konca augusta. Bez rozsiahlej vakcinácie nemožno riziko štvrtej vlny vylúčiť. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 11:17