PrezidentTASR/AP/Alexei Druzhinin
StoryEditor

Putin vraj ukryl rodinu v luxusnom hi-tech bunkri. Profesor hovorí o vodcovej záhadnej chorobe

šev01.03.2022., 15:16h
Podľa ruského profesora Valeryho Solojeva vraj ruský vodca v posledných dňoch ukryl svojich rodinných príslušníkov v „podzemnom meste“ na Sibíri. Zároveň verí, že Putin zápasí s fyzickými aj duševnými chorobami.
Lajkuj Brainee.sk na

Luxusný hi-tech bunker sa nachádza v pohorí Altaj a bol navrhnutý na ochranu v prípade jadrovej vojny, uviedol politológ Valery Solovej.

Šesťdesiatjedenročný bývalý profesor Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov (MGIMO), na ktorom sa zúčastňujú budúci špičkoví diplomati a špióni, už predtým tvrdil, že Putin trpí zdravotnými problémami, ktoré sú skryté pred ruskou verejnosťou, a zúčastnil sa bizarných tajných šamanských rituálov po boku svojho ministra obrany Sergeja Šojgu.

Niektorí v Moskve zavrhujú Soloveja ako konšpiračného teoretika alebo podvodníka, ale len minulý týždeň ho ruské úrady sedem hodín vypočúvali kvôli obvineniam o Putinovom zdravotnom a duševnom stave na stránke Telegram, ktorú spravuje.

Prehľadali aj jeho dom a zaistili viacero elektronických predmetov. Solovej bol následne prepustený, ale prípad nie je stále uzavretý.

Toto tvrdenie prichádza v čase, keď Rusko bombarduje Kyjev a Charkov raketovými útokmi, čo vedie k obvineniam, že Putin pácha vojnové zločiny nasadením ničivých kazetových bômb na bezmocných civilistov.

„Cez víkend bola rodina prezidenta Putina evakuovaná do špeciálneho bunkra pripraveného pre prípad jadrovej vojny,“ uviedol profesor vo videu. Podľa jeho slov sa tento bunker nachádza v horskej Altajskej republike. „V skutočnosti to nie je bunker, ale celé pozemné mesto vybavené najmodernejšími technologickými a vedeckými vymoženosťami,“ ďalej vysvetľuje.

putin kremeľ putin kremeľ Reuters

​Solovej tvrdí, že má dôverné kontakty v Kremli. Podľa neho má ísť údajne o rozľahlú horskú chatu postavenú energetickým exportérom zemného plynu spoločnosťou Gazprom asi pred desiatimi rokmi v oblasti Ongudaj v Altajskej republike, v regióne Sibír hraničiacom s Mongolskom, Čínou a Kazachstanom.

Pozorovatelia zaznamenali viacero ventilačných bodov v areáli okolo horského úkrytu a vedenie vysokého napätia spojené s ultramodernou 110 kilovoltovou rozvodňou, ktorá postačuje na napájanie malého mesta.

​Solovej neidentifikoval rodinných príslušníkov Putina, ktorí boli údajne poslaní do bunkra, Avšak už skôr tvrdil, že zlatá olympijská gymnastka Alina Kabaeva je tajnou manželkou ruského vodcu. „Toto je jeho skutočná rodina a Alina je schopná ovplyvňovať jeho rozhodnutia,“ povedal minulý rok.

Putin má dve dospelé dcéry – tridsaťšesťročnú Máriu Voroncovú, ktoré je genetička, a tridsaťpäťročnú Katerinu Tichonovovú, tanečnicu, z ktorej sa stala matematička.

Údajne má aj dcéru menom Luiza Rozova. Osemnásťročnú dedičku známu aj ako Elizaveta Krivonogikh má mať z predošlého vzťahu s upratovačkou, z ktorej sa stala multimilionárka Svetlana Krivonogikh. Tá je teraz spolumajiteľkou ruskej banky.

​Nepotvrdené klebety, ktoré Kremeľ poprel, hovoria, že má aj deti s Kabaevovou. Putin už skôr povedal, že má súkromný život, do ktorého nepripúšťa zasahovanie a to sa musí rešpektovať. Poľutoval „tých, ktorí sa so svojimi nafúkanými nosmi a erotickými fantáziami starajú do životov iných“.
Kabaeva podľa MailOnline povedala, že sa stretla s nemenovaným mužom, ktorého „veľmi ľúbi“. „Niekedy sa cítim taká šťastná, že sa dokonca bojím,“ dodala.

Wikipedia

​Údajné presťahovanie jeho rodiny prišlo podľa Soloveja so „zlyhaním“ Putinovho strategického plánu dobyť Ukrajinu.

Putina zasiahla „extrémne silná, jednotná a veľmi negatívna reakcia kolektívneho Západu na ruské plány“. Solovej vysvetlil, že Putin plánoval vyhlásiť úplné a nespochybniteľné víťazstvo ruských jednotiek už v nedeľu 27. februára večer. Zároveň mal oznámiť koniec alebo blízky koniec takzvanej „špeciálnej operácie". „Ako viete, nebol dosiahnutý ani jeden cieľ ruskej invázie na Ukrajine,“ skonštatoval.

Rusko tvrdí, že zasiahlo 1146 zariadení ukrajinskej vojenskej infraštruktúry vrátane 31 veliteľských bodov a komunikačných centier, 81 základní protivzdušnej obrany S-300, ako aj raketové systémy protivzdušnej obrany Buk M-1 a OSA a 75 radarových staníc.

„Celkovo bolo zničených 311 tankov, obrnených vojenských vozidiel, 42 lietadiel a vrtuľníkov (vrátane niektorých na zemi), 51 viacnásobných odpaľovacích raketových systémov, 147 poľných delostreleckých zbraní a mínometov a 263 špecializovaných vojenských vozidiel,“ uviedol ruský minister obrany Igor Konašenkov.

Rozšírili sa však správy, že ruské jednotky boli úspešne odrazené ukrajinskými silami, pričom ruské úrady sa pokúšali zakryť počet obetí, ktoré utrpeli vo svojich radoch.

Kto by vydal rozkaz na útok na Ukrajinu? Šojgu pretvoril armádu, verejnosti sa stráni TASR/AP

​Jedným z prekvapivejších tvrdení Solojeva bolo, že minister obrany Šojgu zariadil, aby sa Putin zúčastnil šamanského rituálu na Sibíri, ktorý zahŕňal obetovanie čierneho vlka v rámci rituálu na zlepšenie prezidentovho zdravia. Šojgu má v súčasnosti osobnú kontrolu na ruskou vojenskou operáciou na Ukrajine.

„Kúsok bielej látky bol nasiaknutý vlčou krvou a spálený,“ uviedol anonymný telegramový kanál General SVR spojený Solovejom v septembri 2021. Na otázky ohľadom Putinovej vážnej choroby, ktoré Kremeľ mimochodom poprel, ruský profesor odpovedal: „Nepoužívam výraz „nevyliečiteľne chorý“ a nikdy som ho nepoužil,“ vysvetľuje.

Podľa neho má ruský prezident počiatočné štádium Parkinsonovej choroby a tajnú život ohrozujúcu chorobu. Dôkazy svojich tvrdení však Solovej nepredložil.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 01:55