Bitka medzi ukrajinským novinárom a ukrajinským proruským poslancomTwitter/Glan Kates
StoryEditor

VIDEO Bitka v živom prenose. Ukrajinský novinár napadol proruského poslanca, ktorý nechcel odsúdiť Putina

som21.02.2022., 10:00h
V diskusnej relácii Sloboda slova moderátora Savika Shustera v Ukraina TV sa atmosféra medzi účinkujúcimi vyostrila do fyzického násilia. Proruský ukrajinský poslanec Nestor Šufrich odmietol odsúdiť Vladimira Putina. Novinár Jurij Butusov neovládol svoje emócie a napadol ho.
Lajkuj Brainee.sk na

Panelovej diskusie s témou „ruská agresia voči Ukrajine“ sa zúčastnili ukrajinský novinár Jurij Butusov, proruský orientovaný ukrajinský poslanec Nestor Šufrich, bývalý ukrajinsky premiér Arsenij Jaceňuk a bývalý prezident Petro Porošenko. Obaja bývalí vysokí predstavitelia sú známi svojou prozápadnou orientáciou. 

Neovládol emócie

Práve prvý spomínaný, Jurij Butusov, neovládol svoje emócie a počas živého vysielania stretli facku proruskému poslancovi, po tom čo, odmietol odsúdiť ruského prezidenta Vladimira Putina. Jaceňuk sa ho totiž opýtal, či je Putin „vrah a kriminálnik“. Načo poslanec odpovedal „nech sa tým zaoberajú ukrajinské autority“. Porošenko v zapätí zosmiešnil Shufrycha za jeho odpoveď a povedal: „Tu v štúdiu je ruský agent.“

​Na videu je vidieť, ako sa novinár po výmene blížil k Šufrichovi a dá mu facku, čo rozpútalo bitku. Na záberoch je počuť, ako ľudia novinárovi tlieskajú.

Butusov desiatky sekúnd držal Šufricha pod krkom a nechcel ho pustiť. Zhruba po minúte ich od seba oddelili a poslanec sa vrátil, hoci krvavý, do diskusie s výsmešnými slovami, že sa novinár „škriabe ako dievča“.

Narastajúce napätie

Napätie medzi Moskvou a Západom v posledných týždňoch narastá. Rusko zhromaždilo pri svojich hraniciach s Ukrajinou desaťtisíce vojakov a vyvolalo tak obavy medzinárodného spoločenstva z možnej invázie na Ukrajinu. Moskva takéto obvinenia popiera.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 06:50