SWNS
StoryEditor

Známa modelka kúpila boeing za jednu libru. Premenila ho na párty lietadlo, v ktorom si môžeš užiť takýto luxus

som25.01.2022., 12:00h
Ikonické lietadlo od British Airways sa premenilo na obrovský bar a priestor na luxusné večierky. Party lietadlo stojí na najväčšom súkromnom letisku v Európe, Cotswolds Airport v Anglicku, a je k dispozícii na prenájom v prepočte za 1200 eur na hodinu.
Lajkuj Brainee.sk na

Premenu legendárneho Boeingu 747 British Airways má na svedomí bývala modelka a dnes výkonná riaditeľka letiska Suzannah Harvey. Boeing prestavala za 500-tisíc libier (cca 600 tisíc eur) na netradičný priestor na organizovanie súkromných osláv. Lietadlo bolo vyradené v roku 2020. „Zaplatila som zaň libru. Máme určitú povinnosť ho udržiavať tak, aby bolo vhodné pre verejné použitie,“ povedala Harvey pre denník Mirror.

Harvey, ktorá sa modelingu venovala od 14, má k lietadlám blízky vzťah už od malička. Hoci sa narodila v Londýne, detstvo strávila v Mozambiku a Švajčiarsku, keďže jej otec bol pilotom dopravného lietadla Douglas DC-3.

Najväčšia zmena sa dotkla ekonomickej triedy

Väčšina pôvodnej konštrukcie lietadla zostala rovnaká, najväčšími zmenami prešla ekonomická trieda, ktorú technici rozobrali, aby vytvorili dostatočný priestor pre spoločenské akcie. Elektrikári potom urobili kompletne nové rozvody aj osvetlenie.

Lietadlo tiež potrebovalo poriadne vyčistiť zvonku i zvnútra, jednému človeku trvalo týždeň a pol, kým ho dal poriadne dohromady. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Negus (@negus747)

Vysoký dopyt

Prenájom párty lietadla stojí v prepočte 1200 eur na hodinu. Veľká časť vybraných peňazí je použitá na podporu štipendijného programu letiska, zvyšok potom na prevádzkové náklady.

Letisko je momentálne zavalené dopytom na prenájom, záujem prejavila aj produkcia spoločnosti Netflix.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Negus (@negus747)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:12