nemeckí policajtiTASR/AP/Sina Schuldt
StoryEditor

Šialený motív otca-vraha. Zabil celú rodinu, bál sa, lebo sfalšoval covidpas

ČTKiDnes13.12.2021., 12:00h
Tragédia sa odohrala v nemeckom meste Königs Wusterhausen.
Lajkuj Brainee.sk na

Vraždu manželky a svojich troch detí pri Berlíne spáchal otec zrejme v dôsledku obáv, že ho polícia zatkne kvôli falšovaniu očkovacieho certifikátu svojej ženy. Podľa vyšetrovateľov to vyplýva z listu na rozlúčku, ktorý štyridsaťročný muž napísal pred tým, než spáchal samovraždu.

Šialený motív

O pravdepodobnom motíve hlavy rodiny v utorok informovala agentúra DPA. Štátny zástupca Gernot Bantleon oznámil, že muž v liste na rozlúčku napísal, že pre svoju ženu sfalšoval očkovací certifikát. Jej zamestnávateľ na to prišiel, čo manželov prinútilo k obavám, že budú zatknutí a prídu o svoje deti.

​A tak otec podľa všetkého všetkých zabil a potom spáchal samovraždu. Polícia tela dvoch dospelých a troch detí vo veku štyri, osem a desať rokov našla v sobotu v ich dome v Königs Wusterhausene južne od Berlína. Všetci zrejme zomreli na strelné poranenia. V dome sa našla strelná zbraň. Políciu na miesto priviedol telefonát človeka, ktorému sa zdalo divné, že obyvateľov domu nikde nevidí.

Prípad sa stal v čase, keď Nemecko sprísňuje reštrikcie v snahe zastaviť štvrtú vlnu pandémie koronavírusu. Od minulého mesiaca sú zamestnanci povinní preukázať, že sú očkovaní, vyliečení alebo majú negatívny test na covid-19.

Nemecké úrady sa minulý týždeň dohodli, že neočkovaným zakážu prístup do všetkých podnikov okrem tých najnutnejších, ako sú obchody s potravinami, lekárne a pekárne. Plánujú tiež zaviesť povinné očkovanie pre niektoré zamestnania.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 04:41