Pexels
StoryEditor

Lovci pedofilov ho chytili priamo pri čine. Výkonný riaditeľ PlayStation dostal okamžitú výpoveď

kam07.12.2021., 12:00h
George Cacioppo chytili lovci pedofilov nadránom pred jeho domom, keď očakával príchod 15-ročného chlapca, s ktorým sa dohodol na sexuálnych radovánkach.
Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť Sony bez zaváhania vyhodila Georgea Cacioppa, hlavného viceprezidenta pre inžinierstvo siete PlayStation Network. Dôvodom je jeho odhalenie YouTube kanálom People v. Preds, ktoré sa venuje odhaľovaniu pedofilov a online predátorov. 

Video spred niekoľkých dní ukazuje, ako kameraman kráča k Cacioppovmu domu s kamerou nasmerovanou na zem. Popritom komunikuje s „Jeffom“, čo je meno, ktoré výkonný riaditeľ používal v aplikácii Grindr (zoznamka určená pre LGBTQ+ komunitu).

Odhalenie v priamom prenose

Keď sa rozsvieti svetlo, kamera zameria Cacioppa v tričku s logom PlayStation 5. Ten začne rýchlo ustupovať do svojho domu, pretože už zdanlivo vie, že veci nie sú tak, ako sa zdali. Názov videa, rovnako tak aj materiály a screenshoty konverzácií, ktoré People v. Preds zverejnili, ukazujú. že Cacioppo pozval 15-ročného chlapca uprostred noci do svojho domu.

Hovorca Sony pre portál Eurogamer povedal, že spoločnosť si je „vedomá situácie a príslušný zamestnanec bol prepustený zo zamestnania“. Cacioppo pracoval v PlayStation od septembra 2013. Predtým pracoval na iných pozíciách v spoločnostiach, ako sú Adobe a Intuit.

O sexuálnom zneužívaní treba hovoriť

Podľa štatistík je jedno z troch dievčat a jeden zo siedmich chlapcov sexuálne zneužitých do veku 18 rokov. Len jedno z desiatich to niekomu povie či oznámi. „Je dôležité poznať dôvody, prečo sa deti boja o zneužití rozprávať, pretože nám to pomáha pochopiť moc a kontrolu, ktorú majú páchatelia nad svojimi obeťami,“ pripomína organizácia The Race Against Abuse of Children Everywhere.

​Patria medzi ne ambivalentné pocity voči páchateľovi, nepochopenie toho, že boli zneužité, strach z následkov, pocit hanby alebo viny, strach z neuverenia, nechcú zaťažovať rodinu, nedostatok slovnej zásoby. Niektoré deti sa zase snažia povedať, čo sa stalo, ale my ich volanie o pomoc nezaregistrujeme. 

Ako pripomína organizácia RAACE, „jedným zo spôsobov, ako zastaviť sexuálne zneužívanie, je hovoriť o ňom. Keď deti vedia, že je v poriadku to povedať, môžu byť schopné zastaviť zneužívanie skôr, alebo dúfajme, že skôr, než k nemu dôjde. Prevencia je vždy najlepším riešením.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:41