Ilustračné foto - Pixabay
StoryEditor

Rakúsko bojuje s rekordným nárastom infikovaných. Od zajtra zavádza lockdown pre nezaočkovaných

TASR14.11.2021., 12:58h
Obyvatelia Rakúska, ktorí nie sú zaočkovaní proti koronavírusu alebo za posledných 180 dní neprekonali ochorenie COVID-19, budú musieť ísť do lockdownu.
Lajkuj Brainee.sk na

V nedeľu sa na tom dohodli kancelár Alexander Schallenberg a predsedovia vlád rakúskych spolkových krajín. Opatrenia začnú platiť v pondelok. Informácie priniesli tlačové agentúry DPA a AFP. Tento členský štát Európskej únie zápasí s rekordným nárastom v prípadoch infekcie.

Schallenberg v nedeľu novinárom povedal: „Situácia je vážna... Nerobíme tento krok s ľahkým srdcom, ale žiaľ, je potrebný.” Lockdown pre nezaočkovaných a ľudí po nedávno prekonanom ochorení covid bude platiť od pondelka celoštátne, dodal kancelár.

TASR/Ján Krošlák

​Lockdown bude pravdepodobne znamenať, že nezaočkovaní ľudia budú môcť opustiť svoj domov, len ak budú musieť vykonať určité konkrétne životne dôležité povinnosti, alebo z naliehavých zdravotných dôvodov, píše DPA.

Rakúsko takmer denne zaznamenáva rekordné počty nakazených ľudí. V sobotu úrady zistili vyše 13.000 prípadov infekcie koronavírusom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 22:58