Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome v kategórii K1 Jana DukátováTASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Slovensko má ďalšie medaily: Tentoraz ich získali kajakárky vo vodnom slalome

TASR22.09.2021., 10:31h
Tri slovenské kajakárky vybojovali na Majstrovstvách sveta vo vodnom slalome bronz.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovenské kajakárky Jana Dukátová, Soňa Stanovská a Eliška Mintálová získali bronzové medaily na MS vo vodnom slalome v súťaži hliadok. Titul si vybojovali Britky, striebro reprezentantky Českej republiky.

Domáce reprezentantky dosiahli v kanáli v Čunove čas 107,72 s a so štyrmi trestnými sekundami zaostali o 6,48 s za víťaznými Britkami v zložení Kimberley Woodsová, Fiona Pennieová a Mallory Franklinová. Druhé Češky mali s dvoma trestnými sekundami manko 5,47 s. Štvrté skončili Slovinky, piate reprezentantky Nového Zélandu a šieste miesto obsadili slalomárky Ruskej kanoistickej federácie.

„Myslím si, že jazda bola relatívne dobrá, vedeli sme na seba reagovať. Škoda tých ´ťukov´, to ma trošku mrzí. Mohla z toho byť ešte lepšia pozícia. Štyri sekundy sú štyri sekundy. Máme bronz a treba sa z toho tešiť,“ povedala po pretekoch Mintálová.      

Skúsená Dukátová priznala, že spolu so svojimi reprezentačnými kolegyňami nemali veľa času na spoločný tréning: „V uplynulej dobe sa nám v hliadkach príliš nedarilo, veľakrát sme odchádzali bez medaily aj tam, kde sme ju mohli získať. Sme radi, že sa nám to podarilo teraz v domácom prostredí a hneď v prvej kategórii. Máme za sebou jeden desaťminútový tréning hliadok, kde sme si na seba ledva zvykli, takže je to super. Vstávali sme skoro a napokon sme tu v tomto počasí museli vyčkávať. Tak to niekedy býva, treba sa prispôsobiť. Teším sa, že hneď po prvom dni máme medailu.“

Organizátori museli posunúť štart o viac ako polhodinu, v priestoroch areálu v Čunove od rána pršalo a fúkal aj silný vietor. „Tým, že sa štart posunul o tridsať minút, už sme boli prezlečené a chceli sme sa ísť rozjazdiť. Do toho pršalo a fúkalo, tak sme zase museli ísť do tepla. Myslím si, že jazda bola napriek všetkému veľmi dobrá. Ja som v reprezentácii v K1 prvýkrát a hneď mám medailu, takže som spokojná,“ uviedla Stanovská.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:18