TASR/Milan Kapusta
StoryEditor

Sagan opäť bodoval. V 2. etape Okolo Slovenska skončil druhý

TASR17.09.2021., 17:53h
Z triumfu sa tešil Nemec Jannik Steimle z tímu Deceuninck-QuickStep.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil druhé miesto v piatkovej 2. etape 65. ročníka medzinárodných pretekov Okolo Slovenska. Zopakoval tým svoj výsledok z 1. etapy. Z triumfu sa tešil Nemec Jannik Steimle z tímu Deceuninck-QuickStep. Tretí bol jeho tímový kolega, Kolumbijčan Alvaro Hodeg, ktorý si udržal žltý dres lídra priebežného poradia. 

Rozhodlo sa v záverečnom špurte

Na pretekárov čakala 180 kilometrov dlhá etapa zo Spišského Podhrada do Dolného Kubína. Profilovo bola najťažšia v tomto ročníku a cyklisti počas nej prekonali skoro dvetisíc výškových metrov a absolvovali aj najnáročnejšie stúpanie. Museli vyliezť do Štrbského Plesa (9,7 km, 2,9%) - na jedinú horskú prémiu prvej kategórie v tomto ročníku. Okrem toho zdolali aj stúpania Starý Smokovec (15 km, 2,4%) a Vrchvarta (4,9 km, 3,5%).

V daždivom počasí sa o prvý únik postarali Aljaž Jarc z tímu Adria Mobil, Matúš Štoček z Topforex Att Investments, Kristian Kulset z Uno-X Pro Cycling Team, Marceli Boguslawski z HRE Mazowsze Serce Polski a Tobias Vančo z Dukly Banská Bystrica, ale pelotón ich dostihol. Neskôr to skúsili Fredrik Dversnes z Gazprom-Rusvelo, Jakub Otruba z Elkov - Kasper, Boštjan Murn z Adria Mobil, Andrea Garosio z Bardiani CSF Faizane a Idar Andersen z Uno-X Pro Cycling Team, postupne si vypracovali štvorminútový náskok. Pätica spolu vyliezla aj do Štrbského Plesa, ale 23 kilometrov aj ju pohltilo hlavné pole.

​V poslednom stúpaní zaútočil Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), za ním sa udržali iba Alexej Lucenko (Astana) a Steimle. Neskôr sa však všetci traja vrátili do balíka a rozhodlo sa v záverečnom špurte. V ňom mal najviac síl Steimle, ktorý už Sagana pred seba nepustil. Štvrtým miestom sa blysol ďalší Slovák Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystria). 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 11:12