Instagram/arsenalwfc
StoryEditor

Historický míľnik: Írska futbalová asociácia oznámila rovnaké odmeny pre mužov aj ženy

pc03.09.2021., 12:00h
Futbalistky tvrdia, že im nejde o peniaze, ale o rovnocennosť. Majú prvý veľký dôvod na oslavu.
Lajkuj Brainee.sk na

Írska futbalová asociácia urobila veľký krok a oznámila rovnaké odmeny pre mužské a ženské seniorské tímy.

Reprezentantkám však nejde o peniaze, ale o rovnocennosť, informuje portál BBC.

Mali jasný cieľ 

Pred štyrmi rokmi pohrozila ženská reprezentácia štrajkom. Futbalistkám sa nepáčilo, ako s nimi zaobchádza Írska futbalová asociácia. „Nejde nám o peniaze, ale o rovnocennosť,“ uviedla útočníčka Stephanie Roche a dodala, že žiadna zo žien nechce byť platená za to, aby mohla hrať za svoju rodnú krajinu.

Zároveň dodala, že historický krok, ktorý urobila FAI, je výsledkom mnohých malých zákulisných krokov. 

Obe strany sú spokojné 

Rozhodnutie predstavuje veľký míľnik pre írsky futbal. „Vzťah medzi FAI a ženským tímom je silnejší, ako kedykoľvek predtým. Budeme spolupracovať, aby bol írsky futbal lepší pre každého, kto sa mu venuje, bez ohľadu na jeho pôvod alebo identitu,“ skonštatovala Katie McCabe, kapitánka ženskej futbalovej reprezentácie Írskej republiky. 

​Kapitánka je hrdá na to, čo sa im podarilo dosiahnuť. Seamus Coleman, kapitán írskej futbalovej reprezentácie, si so spoluhráčmi podľa jej slov zaslúžia uznanie za to, že boli odvážni a podporili futbalistky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Katie McCabe (@katie_mccabe11)

Coleman zas tvrdí, že dohoda je správna a muži urobia všetko preto, aby sa so ženskou reprezentáciou zaobchádzalo rovnako spravodlivo, ako s mužskou.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:35