TASR/AP
StoryEditor

Nezastaviteľný Ronaldo: Dvomi gólmi otočil duel s Írskom a stal sa svetovým rekordérom

redTASR02.09.2021., 09:52h
Je hviezdou na Instagrame, no najmä na ihrisku. Na konte má nový svetový rekord.
Lajkuj Brainee.sk na

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo strelil 110. a 111. reprezentačný gól, ktorými sa stal svetovým rekordérom. V závere stredajšieho zápasu kvalifikácie MS 2022 s Írskom otočil výsledok na 2:1 pre domácich a osamostatnil sa na čele historického rebríčka od Iránca Aliho Daeiho. Ten dal v najcennejšom drese 109 gólov. 

Rozhodol o víťazstve 

Stretnutie A-skupiny sa pritom pre Portugalsko nezačalo ideálne, práve Ronaldo v 15. minúte nepremenil jedenástku. Hostí dostal do vedenia zásahom „do šatne“ John Egan, na konci však prišli chvíle 36-ročného útočníka. V závere riadneho hracieho času vyrovnal a v 90. + 6 min. rozhodol o víťazstve, vďaka ktorému je Portugalsko na čele tabuľky s desiatimi bodmi.

Úradujúci majstri sveta Francúzi remizovali v domácom dueli „déčka“ s Bosnou a Hercegovinou 1:1. Semifinalisti nedávneho európskeho šampionátu Dáni zdolali na vlastnom štadióne Škótov 2:0 a F-skupinu vedú s plným počtom 12 bodov. 

Hviezda aj na Instagrame 

Ronaldo má na konte aj ďalší rekord. Ako prvý človek na svete dosiahol hranicu 300 miliónov followerov na Instagrame. Fanúšikom prostredníctvom svojho účtu poďakoval za podporu. „300 miliónov! Aké nádherné číslo! Ďakujem za podporu, som veľmi vďačný,“ napísal 36-ročný Portugalčan koncom júna.

​To však nie je ani zďaleka všetko. Môže sa pýšiť aj ďalším prvenstvom - je najlepšie platenou celebritou na sociálnych sieťach. Prvý raz vo svojej kariére obsadil prvé miesto na zozname Instagram Rich List. Futbalista si môže za jeden príspevok uverejnený na jeho Instagrame vypýtať 1,6 milióna dolárov, informoval portál BBC.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:28